Kollegor som är skickliga, gladkaxiga och lila

Det är individerna som gör Purple Scout till det unika bolag vi är.
Vi är lila – och stolta över det.

Purple Scout, ett konsultföretag specialiserade inom programmering och problemlösning

Vi är riktigt bra på att förstå vad både våra kunder och våra konsulter verkligen behöver. Vår främsta superkraft är vår flexibilitet, den gör oss konkurrenskraftiga på riktigt. Hos oss jobbar den typen av utvecklare som kan trolla fram den perfekta lösningen för varje enskilt projekt. Vi har många framgångsrika projekt inom till exempel Big Data, Internet of Things, Artificiell Intelligens och sedan en tid tillbaka har vi även ett väloljat DevOps-team igång.

Hur vill du lära känna oss? Här på webbplatsen finns det mycket hjärna, på våra sociala kanaler finns det mer hjärta.

Passa på att kolla in vårt alldeles egna magasin

Japp, du läste rätt  vårt alldeles egna magasin! I Purple Overflow kan du läsa ännu mer om oss. Vår lila tidning är full med små artiklar skrivna av våra konsulter!

All från hur en vanlig arbetsdag som konsult för Purple Scout kan se ut, till hur en av våra årliga konferensresor kan te sig. Ingenting är heligt men allt är roligt. Vill du ha den i tryckt form för den där riktigt lyxiga känslan? Inga problem – kontakta oss bara så ser vi till att du får ett riktigt skinande fint exemplar. I nästa nummer kanske vi till och med slänger med en korsordsbilaga!

Goda anledningar att vilja jobba på Purple Scout

Engagerade, kunniga och glada arbets­kamrater

På Purple Scout jobbar bara de bästa av de bästa – med extra ost på toppen. Det är nämligen en avgörande egenskap för att kunna få kalla sig lila. Ett annat typiskt lila drag som du kan se genomgående hos oss som jobbar här, är att vi är glada …och lite kaxiga (eftersom vi vet om hur bra vi är och inte är rädda för att sticka ut hakan). Men allra mest är vi glada, vi brukar kalla det för gladkaxighet.

Inga mellan­chefer, galet högt frisk­vårds­bidrag, balans i livet och raka puckar

Vi varvar hårt kodande med en sund stund compiling-pingis, indexing-fussball eller migration-PS4. Och vi purplare gillar att hänga med varandra så pass mycket att vi ofta hittar på grejer även efter arbetstid. Hackathonhelger, rollspelstorsdagar, Oktoberfester, champangeprovningar, nördiga kodkvällar, ölbryggning på kontoret, musikquizar, After Works (med kodsnack så klart), fallskärmshoppning, tech talks, svärdfäktning, surströmmingspremiärer, bulle med bulle… Har du en bra idé? Är den lila? Då kör vi!

Aldrig mer söndags­ångest

När Johan Strömhage och Kasper Aase startade företaget 2004 ville dom framför allt ha ett jobb som kändes gött att gå till – och det gäller i högsta grad fortfarande. Purple Scoutare ser fram emot att gå till jobbet, eftersom att vi har kul på jobbet. På riktigt. Vi har nämligen sett att det drar igång en god cirkel. I klippet här nedanför förklarar vi snabbt varför vi tycker att Du behöver ha kul på jobbet.

Vi gillar lila i alla nyanser, läs mer om de nyanser vi söker just nu eller fyra iväg en spontan-ansökan, dom tycker vi om jättemycket.

The CEO who knows the names of all his employees

The CEO who knows the names of all his employees

Hi there Johan Strömhage, founder, owner, and CEO of Purple Scout since 2004.  What sets Purple Scout apart from all other consulting firms? – I would say it is the family feeling, amidst us, you can be open and honest, and people have no problem standing up for what...

UX och AI – hur går det ihop?

UX och AI – hur går det ihop?

Dina Zuko arbetar som UX:are på Purple Scout. I den här artikeln resonerar hon kring Artificiell Intelligens och vilka utmaningar man som UX-designer ställs inför när man arbetar i ett sådant projekt. Kortfattat är AI en maskin/dator som klarar av att göra något som...

DevOps and behind the scenes

DevOps and behind the scenes

Eser Gözcü is one of the DevOps Engineers at Purple Scout. And he is quite sure that the world doesn't need yet another article explaining what DevOps is. Instead, he wrote one on what the DevOps approach can provide to your business. Consider this article the truth...

Pin It on Pinterest