Special­ister på program­mering
och problem­lösning

Purple Scout får grejer att fungera, det har vi gjort sedan 2004

Purple Scout är ett konsultföretag specialiserade inom programmering och problemlösning. Vi är genuint bra på att förstå vad våra kunder verkligen behöver. Purple Scouts superkraft är vår flexibilitet, den gör oss konkurrenskraftiga på riktigt. Du som kund kan vila tryggt i att våra branschledande konsulter alltid skapar den perfekta lösningen för just ert projekt. Vi använder de tekniker som passar och behövs vid varje sagt tillfälle. Vi har gjort många framgångsrika projekt med till exempel Big Data, Internet of Things, Artificiell Intelligens och sedan en tid tillbaka har vi även ett väloljat DevOps-team igång.
I grund och botten handlar Purple Scout om att ha kul på jobbet. När Johan Strömhage och Kasper Aase startade företaget ville dom framför allt ha ett jobb som kändes roligt att gå till – och det gäller fortfarande. Ingen mer söndagsångest. Purple Scoutare ser fram emot att gå till jobbet, eftersom att vi har kul på jobbet. Vi har nämligen sett att det drar igång en god cirkel. I klippet här nedanför förklarar vi snabbt hur konsulter som har kul på jobbet ger ett ökat värde för dig som kund. Visst låter det spännande?

Ett fungerande helhets­grepp

Purple Scout vågade ta frontlinjen och lyckades snabbt skapa produktivitet ända ut i säljorganisationen. Det var värdefullt för oss.

– Christoffer Bergman, SUZOHAPP

Moln­kompetens i spets

Flytten till AWS har varit en milstolpe för NODA och vi hade inte klarat det utan Purple Scouts kompetens.

– Anders Persson, Noda

Kunskap även utanför boxen

Purple Scout kom tillrätta med ett juridiskt problem vi inte såg någon lösning på. Det var mycket imponerande!

– Åke Lernmark, Lund University Diabetes Center

Förståelse och helhetssyn

Det viktiga för oss på Skanova är att Purple Scouts utvecklare förstår vår verksamhet och snabbt ser enkla och effektiva lösningar.

– Daniel Dahlbom, Skanova Nätverksstrategi

En insats för diabetesforskningen

Purple Scout hjälper LUDC digitalisera TEDDY-studien

LUDC (Lund University Diabetes Center) vill lösa gåtan varför barn drabbas av diabetes. Purple Scout utvecklar TEDDY-portalen – en digital sambandscentral som inte enbart effektiviserar deras studie utan även bygger relationen mellan forskningsteamet och försöksfamiljerna. Och när studien växer måste teknologin ligga steget före.

En italiensk vinstmaskin

Purple Scout hjälper SUZOHAPP rädda en viktig produktlansering

Amerikanska SUZOHAPP levererar maskiner för kontanthantering och självbetjäning till över 25 000 kunder runt om i världen. När en viktig produktlansering i Italien hotas av digital oreda hjälper Purple Scout till att städa upp i utvecklingsprocessen. Ett uppdrag som kräver både hjärta och hjärna. SUZOHAPP har en framgångsrik strategi – att bli världsledande inom sitt område. Med kunder från både bankvärlden, detaljhandeln och spelbranschen är kraven skyhöga – både på hårdvaran och mjukvaran.

DevOps

På Purple Scout vet vi att DevOps framför allt handlar om att få ert team att arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål. Det är en utmaning att erbjuda standardiserade, repeterbara och tillförlitliga processer som fungerar lika bra på alla olika avdelningar på ett och samma företag. Men det är där våra DevOps-experter kommer in i bilden.

Big Data

Den som hittar sätt att dra fördel av all sin data blir både konkurrenskraftig och har möjlighet att utvecklas i helt nya riktningar. Men det kräver kompetens, kunnighet och flexibilitet. På Purple Scout har vi team med stor erfarenhet av att jobba i långsiktiga Big Data-projekt. Vi arbetar alltid agilt och nära våra kunder med dataanalys.

AWS Cloud

Med strax över 160 olika tjänster kan AWS Cloud kännas nära nog oöversiktlig. På Purple Scout hjälper vi dagligen våra kunder att få  överblick av teknologin och kostnaderna för dessa tjänster.

IoT

En välgjord satsning på Internet of Things, IoT, innebär både en förändring av ditt företags erbjudande till era kunder och en större förståelse av er egen verksamhet. På Purple Scout utgår vi alltid ifrån hur ni arbetar idag och vad ni vill åstadkomma imorgon.

AI

För att lyckas med AI krävs en förståelse för vad som fungerar såväl som för vad som riskerar att gå fel. Börja använda din data inte bara för att förklara det som redan hänt utan till att göra kvalificerade gissningar om vad som kommer att hända i framtiden.

Fullstack utveckling

Purple Scouts konsulter är mycket skickliga på programmering på allt från databaser till apputveckling. Vi erbjuder allt från enstaka timmar programmering till outsourcade team. Några av våra starkaste kort hittar du inom Java, .NET, UX, JavaScript, app- och webbutveckling och Open Source.

Här på webbplatsen finns det mycket hjärna, på våra sociala kanaler finns det mer hjärta.

Pin It on Pinterest