3D, AR och VR

Designing user experiences & applications for the future

3D-animering, AR och VR öppnar upp oändliga möjligheter

Augmented Reality sammanför delar från den digitala världen till en persons upplevelse av den verkliga världen. Och AR gör detta, inte bara genom att visa upp en massa olika olika data, utan genom att interagera med en persons sinnen i 3D, så att användaren uppfattar datan som en naturlig del av sin miljö.

Föreställ dig att du tar ta en promenad i stan. Du håller upp din smartphone och på skärmen får du då information om hur och när husen tvärsöver gatan byggdes. Eller så får du veta hur många fotgängare som brukar gå på just den här gatan varje dag. Eller så får du en förutsägelse om hur långa bilköerna kommer att vara när du kör förbi här när du ska hem senare idag.I bilen kan du sen se allt som händer runt dig och samtidigt få information om utvecklingen i trafik- eller väderförhållanden så att du kommer säkert hem.

I ett 3D-universum som dyker upp parallellt med dig får du nyheter och all annan typ av information som är relevant för dig, i den situation du är i just då – oavsett var i världen du är – på ditt modersmål, baserat på dina preferenser.

Virtual Reality och Augmented Reality är nästa logiska steg inom undervisning och lärande. Det kommer att spara företag stora summor pengar under de kommande åren – i allt från resor till energiförbrukning. VR och AR kommer därför inte bara att vara en bra affär utan också ett ovärderligt verktyg när vi tar oss an klimatutmaningen.

 

Tanken svindlar inför kombinationen Big-Data, Machine Learning och allt vi både kan och kommer att kunna genomföra med AR och VR.

Pin It on Pinterest