Special­ister på program­mering
och problem­lösning

Purple Scout får grejer att fungera, det har vi gjort sedan 2004

Purple Scout är ett konsultföretag specialiserade inom programmering och problemlösning. Vi är genuint bra på att förstå vad våra kunder verkligen behöver. Purple Scouts superkraft är vår flexibilitet, den gör oss konkurrenskraftiga på riktigt. Du som kund kan vila tryggt i att våra branschledande konsulter alltid skapar den perfekta lösningen för just ert projekt. Vi använder de tekniker som passar och behövs vid varje sagt tillfälle. Vi har gjort många framgångsrika projekt med till exempel Big Data, Internet of Things, Artificiell Intelligens och sedan en tid tillbaka har vi även ett väloljat AWS-team igång.

I grund och botten handlar Purple Scout om att ha kul på jobbet. När Johan Strömhage och Kasper Aase startade företaget ville dom framför allt ha ett jobb som kändes roligt att gå till – och det gäller fortfarande. Ingen mer söndagsångest. Purple Scoutare ser fram emot att gå till jobbet, eftersom att vi har kul på jobbet. Vi har nämligen sett att det drar igång en god cirkel. I klippet här nedanför förklarar vi snabbt hur konsulter som har kul på jobbet ger ett ökat värde för dig som kund. Visst låter det spännande?

Ett fungerande helhets­grepp

Purple Scout vågade ta frontlinjen och lyckades snabbt skapa produktivitet ända ut i säljorganisationen. Det var värdefullt för oss.

– Christoffer Bergman, SUZOHAPP

Moln­kompetens i spets

Flytten till AWS har varit en milstolpe för NODA och vi hade inte klarat det utan Purple Scouts kompetens.

– Anders Persson, Noda

Kunskap även utanför boxen

Purple Scout kom tillrätta med ett juridiskt problem vi inte såg någon lösning på. Det var mycket imponerande!

– Åke Lernmark, Lund University Diabetes Center

Förståelse och helhetssyn

Det viktiga för oss på Skanova är att Purple Scouts utvecklare förstår vår verksamhet och snabbt ser enkla och effektiva lösningar.

– Daniel Dahlbom, Skanova Nätverksstrategi

Kunskap som ger energi

Purple Scout ger ONE Nordic ny kraft med AWS

Varför har vi inte gjort detta tidigare? Den frågan ställde sig ONE Nordic Mätteknik när man flyttade affärskritisk data från serverhallen till molnet. Purple Scout hjälper företaget att migrera utan att skapa minsta krusning på ytan när det gäller driften. Ett uppdrag präglat av förtroende.

En Purple Scout ger COOP Danmark pedagogiska verktyg

Personalvård 2.0

COOP i Danmark lär sina yngsta anställda att lyfta rätt för att inte få ont – och man gör det på mottagarens villkor. En digital upplysningskampanj bidrar till att minska olycksfallen med 25 procent.

AWS Cloud

Med strax över 160 olika tjänster kan AWS Cloud kännas nära nog oöversiktlig. På Purple Scout hjälper vi dagligen våra kunder att få  överblick av teknologin och kostnaderna för dessa tjänster.

Fullstack utveckling

Purple Scouts konsulter är mycket skickliga på programmering på allt från databaser till applikationsutveckling. Vi erbjuder allt från enstaka timmar programmering till outsourcade team. Några av våra starkaste kort hittar du inom Java, .NET, JavaScript och mycket mer.

AR/VR

Än har vi bara hunnit se en liten del av den enorma potential som finns inom AR och VR. Under de närmaste åren kommer det att öppnas helt nya världar för oss, Purple Scout har redan flera kundcase som visar upp möjligheterna med att använda 3D i flera olika branscher.

DevOps

På Purple Scout vet vi att DevOps framför allt handlar om att få ert team att arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål. Det är en utmaning att erbjuda standardiserade, repeterbara och tillförlitliga processer som fungerar lika bra på alla olika avdelningar på ett och samma företag. Men det är där våra DevOps-experter kommer in i bilden.

UI/UX

Vilken upplevelse vill du ge dina kunder när de besöker din webbplats och när de använder din app? Och vad vill du få dina användare att göra? Vi designar både appar och webbplatser som är tilltalande för ögat, men för oss handlar grafisk design lika mycket om att skapa visuell kommunikation som leder användarna enkelt genom sin digitala resa.

IoT

En välgjord satsning på Internet of Things, IoT, innebär både en förändring av ditt företags erbjudande till era kunder och en större förståelse av er egen verksamhet. På Purple Scout utgår vi alltid ifrån hur ni arbetar idag och vad ni vill åstadkomma imorgon.

Kontakta oss för att snacka vidare

11 + 15 =

Pin It on Pinterest