The Purple Story

Så här blev Purple Scout lila. Lär känna oss lite bättre.
 • 2019
  Grattis Köpenhamn och Borås!  

  2019 - 

  2019 är året då vi satsar på bred front och fördubblar antalet kontor. Från och med nu har vi lila kontor i både Köpenhamn, Malmö, Borås och Göteborg. Detta är spännande tider. Purple Scout fyller också 15 år, det måste vi såklart fira. Håll utkik efter roliga upptåg och mycket skoj. Som vanligt, fast lite mer.

 • 2018
  Special­ister på program­mering och problem­lösning  

  2018 - 

  Detta var året då vi tydligt formulerade vår elevator pitch – Vi löser problem med programmeringPurple Scout rodde i hamn en stor affär med ett stort internationellt kontanthanteringsföretag. Vi arbetar nu främst i fem till tiomannaprojekt men vi har även haft projekt med upp till 25 personer. Purplarna åkte till Palma de Mallorca på en konferens med stort tekniskt fokus. Där hölls många inresssanta och utvecklande talks från både purplare och andra externa föreläsare.

 • 2017
  Purple Scout blir officiellt AWS partner  

  2017 - 


  Purple Scout blev 2017 Standard Consulting Partner med Amazon AWS. Vi är helt enkelt riktigt bra på att hjälpa våra kunder att hitta den bästa och mest effektiva AWS-lösningen för just dem. Årets företagskonferens bar av till Edinburgh, där ägnade vi purplare oss framförallt åt ett mycket uppskattat hackathon.

 • 2016
  Pariskonferensen  

  2016 - 


  2016 ville vi återigen koncentrera oss på produktutveckling under vår konferens, detta året åkte vi till Paris. På bilden syns några av gänget efter att vi ätit fantastiskt gott på legendariska Le Train Bleu.

 • 2015
  Purple Scout <3 IoT  

  2015 - 

  Vi startade upp Binocular – cloud service for Internet of Things. 2015 var vårt näst bästa år ekonomiskt sett, hittills. Vi hade en härlig konferens på Ästad vingård, mittemellan Malmö och Göteborg. Utöver teambuilding med fångarna på fortet-tema fokuserade konferensen på företagsekonomi. För att lära oss mer på ämnet spelade vi ett företagsspel och lärde oss om vad som krävs för att ett företag ska gå med vinst.

 • 2014
  Purple 10-årsjubileum  

  2014 - 

  Purple Scout nådde framgångar med årliga rapporter på nätet via CTMS portaler och vårt 10-årsjubileum firades med buller och bång på den lilla ön Hven.

 • 2011
  Gladkaxiga, öppenhet och ärlighet, kul på jobbet och delaktighet  

  2011 - 

  Detta är året vi sålde en av våra B2B-produkter till Procera Networks i en multi-million dollar deal. Granada i Spanien var årets konferensdestination. Eftersom vi var många nyanställda kom konferensen att handla mest om teambuilding men vi spikade även de värdegrundsord som fortfarande är de som gäller hos oss på Purple Scout: Gladkaxiga, Öppenhet och ärlighet, Kul på jobbet och Delaktighet.

  Purple Scout köpte Tibet Server, nästa generations förpackade tjänster inom ekonomisk kommunikation. Vi började även arbeta med Cloud, Amazon EC2.

 • 2010
  Tjörnkonferensen  

  2010 - 

  Purple Scout blev återigen privatägt. Vi hade konferens på Tjörn, det var dags att se över bolagsvärderingarna igen, ”i framkant” byttes ut till ”Make it happen” – Purple Scout 2.0. Vi gled mer och mer över i att jobba i Java.

 • 2009
  Business Intelligence i kubformat  

  2009 - 

  Vi hade nu vuxit och var 65 anställda. Detta är det bästa året ekonomiskt sett, hittills, med 1 MUSD i vinst. Purple Scout startade upp Kuben – vår BI-lösning för Telia Infra. Vi åkte till Åre på företagskonferens och detta året hade vi ett produktfokus under konferensen.

   

 • 2008
  Nya lila kontor  

  2008 - 

  Purple Scout startade nya kontor i Göteborg, Stockholm och Linköping och tillsammans åkte vi allihop på konferens till Bologna i Italien. Under den här konferensen jobbade vi med konsultrollen och pratade om hur man som konsult hittar leads.

 • 2007
  Purple Scout blir uppköpta  

  2007 - 

  Detta var ett spännande år, Purple Scout blev uppköpta av Sesca Group i Finland och startade även ett samarbete med en off-shore partner i Rumänien. Vi åkte till Dubai på konferens där tankarna och formuleringarna kring företagets värdeord förfinades och putsades på. Fram tills 2007 januari konsultade även VD-Johan på heltid i ett uppdrag som projektledare på Ericsson i Lund. Nu blev dock bolaget för stort med sina nästan 30 anställda och en nysatsning gjordes med nya kontor och styrelsen beslutade att VD:n bara skulle arbeta som just VD på Purple Scout.

 • 2006
  Purple i neon  

  2006 - 

  Purple Scouts andra konferensresa bar av till Istanbul. Detta var året då vi flyttade in på Stortorget i Malmö, satte upp den stora skylten. Vi satt på Stortorget 29 och jobbade nästan till 100% med Ericsson i Lund.

 • 2005
  Purple + Eclipse = Sant  

  2005 - 

  Purple Scout hoppade på Eclipse-spåret tidigt och var en av de stora utställarna på Eclipsecon flera år i rad. Vi utvecklade Embeddedmjukvara med kvalitet, tack vare vår tydliga toolskoppling. När de andra utställarna stod i sina montrar framför flashiga videos i sina kostymer, hade vi lila snickarbyxor, slägga, sticksåg och en stor skylt med frågan – Har du rätt verktyg i din verktygslåda? Succé.

  Samma år åkte vi på vår första konferens med hela företaget. Madrid blev vår destination och där lade vi grundplåtarna till våra bolagsvärderingar: gladkaxiga, öppenhet och ärlighet, i framkant och lite bättre. Dessa finns symboliserade i olika grupparbeten på Malmökontoret men har falnat i sin glans eller används till annat.

 • 2004
  Purple Scout grundas  

  2004 - 

  Purple Scout grundades och vi tog hem ett kontrakt värt 15 MUSD med ett riktigt stort telekom företag. Arbetar från början med Eclipse och Java i vad som kan kallas för DevOps i sin linda. Embedded Quality blev ledord. Vi var embedded-fokuserade med ett tydligt tools-spår och den kombinationen visade sig vara ett vinnande koncept. Användarvänlighet, användarvänlighet, användarvänlighet.

  Redan i starten av bolaget funderade vi mycket på vilket sorts bolag vi ville bygga. Tanken var att man skulle hitta en arbetsplats att trivas på i många år och där man både kan ge och ta med stor förståelse. Då bestämde vi att lägga en grund i bolaget som vi kallar för balans i livet

20192018201720162015201420112010200920082007200620052004
Det var här allt började.

Pin It on Pinterest