#världens­bästa
arbets­givare

De här lila nyanserna söker vi just nu

Känner du dig lila men hittar ingen annons nedan som riktigt passar dig? Då tycker vi att du ska kontakta oss på gemigettjobb@purplescout.se eller så skickar du omedelbums in ditt CV här längst ned och skriver något oemotståndligt bra om dig själv. Vi hörs.

Tjänster i Malmö

Senior AWS Cloud Architects

Purple Scout is looking for Senior AWS Cloud Architects to strengthen and grow our great AWS team in Malmö.

In the role as a Senior AWS Cloud Architect you will be part of various customer- and in-house projects. Anything ranging from migrations and audits to infrastructure and new development and builds. We expect you to know, or want to learn more, of skills like Linux, Python, DynamoDB, Terraform, AWS CDK, Bash and AWS services in general among other things. The skills you don’t have – we can help you obtain, as long as you’re curious and eager to learn. We guess you love containers as much as you love delivering excellent customer value and that testing out that new feature released yesterday gets you going like nothing else.

You don’t have to be a full-blown cloud evangelist with every single certification out there, but we believe you want to get there, and we want to help you get there – if you help us grow our team.

Already AWS Certified? That’s great! You will also play an integral role in customer case evaluations and sales, and as such you will also focus on customer service and hold that true Customer First mentality.

We do not work with the largest corporations in the world, thus we do not run year-long migration projects. We do however run more challenging, shorter and more fun project much closer to the customer.

Now that all that is told – get in touch with us and find out what a hilarious bunch of people we are. We are not the general mill of cloud consultants. We’re way more fun – we promise.

Java Developer

Det råkar inte vara så att du tycker att JEE är en riktig pulshöjare? Eller att när någon pratar om våren så nickar du instämmande och säger något drömskt om Spring?

Isåfall behöver du och Purple Scout presenteras för varandra. Vi letar just nu efter drivna Javautvecklare med ett par års erfarenhet.

Det är med andra toppen om du har koll på några av följande tekniker:

 • Spring framework
 • JPA/ Hybernate
 • JEE
 • Maven/ Gradle
 • SQL
 • NoSQL
 • AWS – erfarenhet av molnlösningar

Har du dessutom erfarenhet av Java 8 eller senare kommer malmöchefen Helena att göra vågen.

Oavsett så lovar Helena dyrt och heligt att vi kommer att hitta ett uppdrag som är som klippt och skuret för just dig. Ett uppdrag där du kan expandera din kompetens, utvecklas och bli bättre för varje dag, samtidigt som du har kul på jobbet. Det är nämligen ett av våra ledord.

Du kommer alltid att jobba med kunniga engagerade kollegor i ett agilt team som ser till att kunden får de bästa lösningarna. Ta chansen att jobba på en fantastisk arbetsplats som verkligen satsar på sina anställda samtidigt som du får möjligheten att bredda ditt CV.

Vi förutsätter att du, precis som alla andra purplare – är en lagspelare som trivs med att arbeta tillsammans med kollegor. Att vara konsult på Purple Scouts malmökontor innebär arbete antingen i centrala Malmö eller dess nära omnejd.

Din ansökan vill vi ha in nu, med detsamma eller på en gång

För frågor och glada utrop kontaktar du malmöchefen Helena Bendz på +46 703 00 93 94 eller helena.bendz@purplescout.se

Frontend JS-utvecklare

Är du vår freestylande frontend JS-utvecklare? Då behöver du vara riktigt skillad när det gäller Rest API och ramverk för webbutvecklig (Angular.js och/eller React.js). Node.js är btw ditt självklara val när det gäller webserver.

Det har hänt att du blivit kallad för stekare, inte för att du vaskar champagne och slänger dig med coola engelska uttryck (men du är grym på att både snacka och skriva på engelska), utan för att du gärna vänder på steken och ser saker ur ett nytt perspektiv. Det är din superhjälteförmåga.

CSS och JavaScript kan du givetvis som din egen bakficka och det här med att sitta på två eller fler stolar samtidigt är inga problem för dig.

Detta uppdrag innebär arbete i Malmö-regionen.

Tjänster i Borås

Briljanta Java eller .NET-utvecklare

Vi söker dig som andas, äter, pratar, ja till och med drömmer om antingen Java eller .NET/C#. Är du en hejare på att hitta nya lösningar och arbeta proaktivt, då är denna tjänsten något för dig.

I det här uppdraget kommer du att få arbeta med många olika tekniker, så som det är för de flesta Java eller dotnettare. Du bör ha koll på merparten och vara vass på några utav dessa tekniker: JavaEE .NET Core, C#, MS SQL, Git, .NET Standard, ASP.NET, Angular, React, Vue, Linux, Azure, Microservices, AWS, Google Cloud, Team Foundations Server, Agile och Scrum.

Vi ser helst att du har någon form av IT-utbildning med dig i bagaget, men framför allt så har du ett par års arbetslivserfarenhet med att arbeta som systemutvecklare inom .NET. eller Java.

Har du dessutom koll på mobila applikationer kommer vi att göra vågen. Vi söker just nu både efter programmerare med ett par års erfarenhet men kan även tänka oss att satsa på någon som är lite mer junior. Och vi förutsätter att du, precis som alla andra purplare – är en lagspelare som trivs med att arbeta tillsammans med kollegor.

Din ansökan vill vi ha in nu, med detsamma eller på en gång.
För frågor och glada tillrop ring Helena Bragée på +46 73 421 33 16

Detta uppdrag innebär arbete i Borås.

Business Intelligence specialist/utvecklare

Purple Scout har ett nystartat kontor i Borås och nu finns chansen för några utvalda att vara med i princip från början. Det är individerna som gör Purple Scout lila, så var med och sätt just din prägel på det nya kontoret.

På boråskontoret jobbar vi mot kunder med inriktning som logistik och retail e-commerce. Vi tänker att du är en utvecklare med några års erfarenhet och det vore fint om du har koll på till exempel QlikView och Power BI men du behöver framförallt vara riktigt skarp när det kommer till analys och beslutsstöd. Linux, JavaEE, Spring, PostgreSQL och Docker förutsätter vi att du mer än gärna grottar ner dig i, bara för att det är roligt och för att du ärligt talat är ganska bra på det.

Som BI-specialist på Purple Scout kommer du att arbeta med:

– ETL/Data Warehourse-utveckling med Microsofts BI-plattform.

– SQL-utveckling/kodning och MS SQL Server Administration.

– Informations- och datamodellering för datalager.

– Kravställning av datafångst i datalagerprojekt.

Detta uppdrag innebär arbete i Borås.

Tjänster i Göteborg

Junior Javascript Developer

Sitter du och dagdrömmer om databaser och har det hänt mer än en gång att du svarat på tilltal i if-satser och while-slingor? Har du lite i smyg övervägt att lägga till React som mellannamn?

Dina skills
Den programmerare vi söker behöver egentligen inte ha jättemycket erfarenhet men bör ändå ha schysst koll på så väl PostgreSQL som Javascript. Du är insatt i hur ett agilt team arbetar med mjukvaruutveckling och vet att Git inte är någon som jobbar på löneavdelningen.

React, Node.js, Linux, CSS och Jira kan du både jobba med hela dagen och snacka om på lunchrasten utan att tröttna på det.

Du måste inte vara insatt i hur Redux, Webpack och GraphQL fungerar men visst, det är ingen nackdel om du är det. Men det som imponerar mest på oss är hur du är som person, att du är positiv, har driv och precis som alla andra purplare – är en lagspelare som trivs med att arbeta tillsammans med kollegor.

Uppdraget
Teamet du kommer att jobba i består av en sammansvetsad grupp kodare som gillar att vidareutveckla sig och hålla sig i framkant. I uppdraget kommer du att arbeta med ett internt ordersystem i form av en automatiserad webbapplikation. I detta projektet får du möjlighet att arbeta nära användarna. Varje ny funktion som implementeras är efterlängtad och vårt team är bortskämda med mycket fin respons från sina användare.

Din ansökan vill vi ha in nu, med detsamma eller på en gång

För frågor och glada utrop kontaktar du tf. göteborgschef Helena Bragée på: +46 73 421 33 16 eller helena.bragee@purplescout.se.

Detta uppdrag innebär arbete i Göteborg.

Agil Front End Architect

…med intresse för Back End
Snackar du flytande Git, CSS, Javascript, React, Redux, PostgreSQL och SASS/SCSS?

Perfekt! Purple Scout letar nämligen efter en riktigt agil Front End Architect som inte är rädd för att kavla upp ärmarna och nörda ner sig i lite Back End när det behövs. 

Du som ska axla den här manteln behöver även känna dig bekväm med att jobba med testning, kravanalys, NPM, Linux, Node.js, Webpack och jQuery.

Uppdraget
Du kommer att jobba i ett projekt gentemot ett stort telekombolag, detta teamet är just nu mitt uppe i en migreringsprocess i och med en rebrandning till React. I den här arbetsgruppen är agila processer och Kanban tydliga ledord. Vi söker en utvecklare med ett par års erfarenhet.

Vi tänker att du precis som alla andra purplare är:

 • Specialist på att lösa problem med kod.
 • Vill ha kul på jobbet.
 • Älskar lila.
 • Trivs med att arbeta tillsammans med kollegor.

Din ansökan vill vi ha in nu, med detsamma eller på en gång.
Detta uppdrag innebär arbete i Göteborg med start omgående.

För frågor och glada utrop kontakta vår tf. göteborgschef Helena Bragée på: +46 73 421 33 16 eller helena.bragee@purplescout.se.

Tjänster i Köpenhamn

Skicka en ansökan

Om du inte hittar en tjänst som passar dig, så kanske du ändå passar oss… Skicka in en spontanansökan och bli lila snabbare än en gasell springer över savannen.

CV

Pin It on Pinterest