#världens­bästa
arbets­givare

De här lila nyanserna söker vi just nu

Känner du dig lila men hittar ingen annons nedan som riktigt passar dig? Då tycker vi att du ska kontakta oss på gemigettjobb@purplescout.se eller så skickar du omedelbums in ditt CV här längst ned och skriver något oemotståndligt bra om dig själv. Vi hörs.

Tjänster i Malmö

Java Developer

Det råkar inte vara så att du tycker att JEE är en riktig pulshöjare? Eller att när någon pratar om våren så nickar du instämmande och säger något drömskt om Spring?

Isåfall behöver du och Purple Scout presenteras för varandra. Vi letar just nu efter drivna Javautvecklare med ett par års erfarenhet.

Det är med andra toppen om du har koll på några av följande tekniker:

 • Spring framework
 • JPA/ Hybernate
 • JEE
 • Maven/ Gradle
 • SQL
 • NoSQL
 • AWS – erfarenhet av molnlösningar

Har du dessutom erfarenhet av Java 8 eller senare kommer malmöchefen Helena att göra vågen.

Oavsett så lovar Helena dyrt och heligt att vi kommer att hitta ett uppdrag som är som klippt och skuret för just dig. Ett uppdrag där du kan expandera din kompetens, utvecklas och bli bättre för varje dag, samtidigt som du har kul på jobbet. Det är nämligen ett av våra ledord.

Du kommer alltid att jobba med kunniga engagerade kollegor i ett agilt team som ser till att kunden får de bästa lösningarna. Ta chansen att jobba på en fantastisk arbetsplats som verkligen satsar på sina anställda samtidigt som du får möjligheten att bredda ditt CV.

Vi förutsätter att du, precis som alla andra purplare – är en lagspelare som trivs med att arbeta tillsammans med kollegor. Att vara konsult på Purple Scouts malmökontor innebär arbete antingen i centrala Malmö eller dess nära omnejd.

Din ansökan vill vi ha in nu, med detsamma eller på en gång

För frågor och glada utrop kontaktar du malmöchefen Helena Bendz på +46 703 00 93 94 eller helena.bendz@purplescout.se

Integration expert to our DevOps team

Purple Scout is looking to expand our DevOps team with a new member that, besides from writing code, also love the operations bit of product development. You will be working on a range of projects with the latest technologies combining elements of your experience in Cloud architecture in AWS primarily, but not excluding Azure, GCP, and others.

Required skills and experiences:
• DevOps and CI/CD Pipeline experience and knowledge of principles and implementation. • Python programming skills. • Hands on experience with AWS, especially CloudFormation and Lambda. • Database knowledge (ideally PostgreSQL, MySQL or SQL) • Experience with designing APIs and working with REST-based microservices. • Containerisation and Container Scheduler implementation: Docker, ECS/EKS/Fargate, Kubernetes. • Experience of working with project delivery teams and thus an understanding of project methodologies, e.g., Agile. • Excellent communication skills and a can-do attitude are essential.

Desired skills and experiences:
• Experience working within an environment where operational support and monitoring of code and systems is part of the culture. • Hold an AWS certification, e.g., AWS certified solution architect – associate.

For questions about the position please contact Helena Bendz at +46 703 00 93 94 or helena.bendz@purplescout.se

Java/JS-Jackpott

Är du en tvättäkta kod-barista? Ja, alltså har du riktigt sköna moves när det handlar om utveckling i Java eller JavaScript (eller varför inte båda)? Snackar du flytande Java eller JS och känns Spring, Hibernate eller Angular och React som gamla kompisar? Såklart! Då kan du vara en av de utvecklare som vi letar efter till ett projekt på vårt super-smutta kontor vid Stortorget i Malmö.

Vi är ganska säkra på att du är tekniskt nyfiken i en strut, rak, allmänt peppad, uppriktigt intresserad av att koda, öppen, vidsynt och att du får swag-o-metern att slå i taket. Och framförallt så ser du fördelarna med att jobba som konsult.

På Purple Scout har du nämligen alla möjligheter att få bygga upp en riktigt bred kompetens eftersom att du över tid kommer att få testa på lite olika utvecklingsuppdrag i Skåne-regionen.

Frontend JS-utvecklare

Är du vår freestylande frontend JS-utvecklare? Då behöver du vara riktigt skillad när det gäller Rest API och ramverk för webbutvecklig (Angular.js och/eller React.js). Node.js är btw ditt självklara val när det gäller webserver.

Det har hänt att du blivit kallad för stekare, inte för att du vaskar champagne och slänger dig med coola engelska uttryck (men du är grym på att både snacka och skriva på engelska), utan för att du gärna vänder på steken och ser saker ur ett nytt perspektiv. Det är din superhjälteförmåga.

CSS och JavaScript kan du givetvis som din egen bakficka och det här med att sitta på två eller fler stolar samtidigt är inga problem för dig.

Detta uppdrag innebär arbete i Malmö-regionen.

Bawsig backend mjuk­varu­utvecklare

Om du är en backend mjukvaruutvecklare som inte backar för att ena dagen ha basker, nästa plommonstop och tredje dagen cowboyhatt, så kan detta jobbet med krav på att gilla att bära många olika hattar vara något för dig. Du måste veta hur en slipsten ska dras när det gäller objektorienterad programmering och design i Java/Scala. Du både snackar och skriver på engelska like a baws och som programmerare är problemlösning lite av din grej. Du sitter antagligen på en del erfarenhet av att bygga skalbara, tillförlitliga och distribuerade JVM och Linux-baserade system. Vi vill också att du ska vara dabbing på att designa och implementera API och Rest tjänster.

Vi vet att vi ber om mycket, men vi kommer att gå ner i brygga om du även har koll på Hadoop MapReduce, Spark, Kafka, NoSQL databaser, Python, GIS, GDF och awesome-diddly toolkits som JTS, ArcGIS, QGIS och OpenJump.

Detta uppdrag innebär arbete i Malmö med upp till 45 minuters pendling.

Tjänster i Borås

Business Intelligence specialist/utvecklare

Purple Scout har ett nystartat kontor i Borås och nu finns chansen för några utvalda att vara med i princip från början. Det är individerna som gör Purple Scout lila, så var med och sätt just din prägel på det nya kontoret.

På boråskontoret jobbar vi mot kunder med inriktning som logistik och retail e-commerce. Vi tänker att du är en utvecklare med några års erfarenhet och det vore fint om du har koll på till exempel QlikView och Power BI men du behöver framförallt vara riktigt skarp när det kommer till analys och beslutsstöd. Linux, JavaEE, Spring, PostgreSQL och Docker förutsätter vi att du mer än gärna grottar ner dig i, bara för att det är roligt och för att du ärligt talat är ganska bra på det.

Som BI-specialist på Purple Scout kommer du att arbeta med:

– ETL/Data Warehourse-utveckling med Microsofts BI-plattform.

– SQL-utveckling/kodning och MS SQL Server Administration.

– Informations- och datamodellering för datalager.

– Kravställning av datafångst i datalagerprojekt.

Detta uppdrag innebär arbete i Borås.

Briljant dotnettare

Vi söker efter någon som andas, äter, pratar, ja till och med drömmer om SQL, HTML och .NET. Det här med att klura ut nya lösningar är verkligen din grej.

I det här uppdraget kommer du att få arbeta med många olika tekniker, så som det är för de flesta dotnettare. Du bör ha koll på merparten och vara vass på iallafall några utav dessa tekniker: .NET Core, C#, MS SQL, Git, .NET Standard, ASP.NET, Angular, React, Kubernetes, Oracle, Linux, Azure, Microservices, AWS, Google Cloud, Team Foundations Server, Agile och Scrum.

Mest troligt har du någon form av IT-utbildning med dig i bagaget, men framför allt så har du ett par års arbetslivserfarenhet med att arbeta som systemutvecklare inom .NET.
Har du dessutom koll på mobila applikationer kommer vi att göra vågen.

Din ansökan vill vi ha in nu, med detsamma eller på en gång.
För frågor och glada tillrop ring Helena Bragée på +46 73 421 33 16

Detta uppdrag innebär arbete i Borås.

Tjänster i Göteborg

Junior Javascript Developer

Sitter du och dagdrömmer om databaser och har det hänt mer än en gång att du svarat på tilltal i if-satser och while-slingor? Har du lite i smyg övervägt att lägga till React som mellannamn?

Dina skills
Den programmerare vi söker behöver egentligen inte ha jättemycket erfarenhet men bör ändå ha schysst koll på så väl PostgreSQL som Javascript. Du är insatt i hur ett agilt team arbetar med mjukvaruutveckling och vet att Git inte är någon som jobbar på löneavdelningen.

React, Node.js, Linux, CSS och Jira kan du både jobba med hela dagen och snacka om på lunchrasten utan att tröttna på det.

Du måste inte vara insatt i hur Redux, Webpack och GraphQL fungerar men visst, det är ingen nackdel om du är det. Men det som imponerar mest på oss är hur du är som person, att du är positiv, har driv och precis som alla andra purplare – är en lagspelare som trivs med att arbeta tillsammans med kollegor.

Uppdraget
Teamet du kommer att jobba i består av en sammansvetsad grupp kodare som gillar att vidareutveckla sig och hålla sig i framkant. I uppdraget kommer du att arbeta med ett internt ordersystem i form av en automatiserad webbapplikation. I detta projektet får du möjlighet att arbeta nära användarna. Varje ny funktion som implementeras är efterlängtad och vårt team är bortskämda med mycket fin respons från sina användare.

Din ansökan vill vi ha in nu, med detsamma eller på en gång

För frågor och glada utrop kontaktar du tf. göteborgschef Helena Bragée på: +46 73 421 33 16 eller helena.bragee@purplescout.se.

Detta uppdrag innebär arbete i Göteborg.

Agil Front End Architect

…med intresse för Back End
Snackar du flytande Git, CSS, Javascript, React, Redux, PostgreSQL och SASS/SCSS?

Perfekt! Purple Scout letar nämligen efter en riktigt agil Front End Architect som inte är rädd för att kavla upp ärmarna och nörda ner sig i lite Back End när det behövs. 

Du som ska axla den här manteln behöver även känna dig bekväm med att jobba med testning, kravanalys, NPM, Linux, Node.js, Webpack och jQuery.

Uppdraget
Du kommer att jobba i ett projekt gentemot ett stort telekombolag, detta teamet är just nu mitt uppe i en migreringsprocess i och med en rebrandning till React. I den här arbetsgruppen är agila processer och Kanban tydliga ledord. Vi söker en utvecklare med ett par års erfarenhet.

Vi tänker att du precis som alla andra purplare är:

 • Specialist på att lösa problem med kod.
 • Vill ha kul på jobbet.
 • Älskar lila.
 • Trivs med att arbeta tillsammans med kollegor.

Din ansökan vill vi ha in nu, med detsamma eller på en gång.
Detta uppdrag innebär arbete i Göteborg med start omgående.

För frågor och glada utrop kontakta vår tf. göteborgschef Helena Bragée på: +46 73 421 33 16 eller helena.bragee@purplescout.se.

Tjänster i Köpenhamn

Unity developer/programmer

Purple Scouts Copenhagen office is specialized in 3D animation, interactive Augmented Reality, Mixed Reality, Virtual Reality, and mobile applications.
Our primary goal is to create the best user experiences for our ambitious clients/partnerships by fascinating, explorable, and fun ways –anywhere and anytime. At events, conferences, offices or living room, in the shape of mobile app’s, learning and sale tools.

Your qualifications as a Unity developer/programmer:

 • Excellent C# skills.
 • Advanced knowledge with Unity 3D.
 • Good knowledge with compiling Unity projects for iOS, Android, Windows (or Headsets).
 • Experienced in Swift or C++.
 • Experience with Git.
 • Experience in mobile/web development (HTML, CSS, js, node, PHP).
 • Experienced in XCode.

We would also like you to:

 • Be a brilliant team player.
 • Have an impressive portfolio that proofs the qualifications as mentioned above.
 • Have experience with Design Sprint, Agile, Scrum.
 • Master spoken and written English, Danish and Swedish.

What we offer:

 • Diverse and challenging projects in the field of 3D animation/ AR / MR / VR projects.
 • The possibility to work with the latest technology.
 • An exciting job in which you can take responsibility and develop yourself.
 • We invite you to become a part of the purple family, a fun, motivated and friendly environment.
 •  All the usual perks, and then some.For questions about the position, please contact Niels Østergaard at
  niels.ostergaard@purplescout.dk or +45 26744609

   

  Copenhagen will be your primary location.

Unity 3D artist/animator

Your qualifications:

 • 3 years or more experience with Unity and/or 3dsMax/Maya.
 • Advanced knowledge with Adobe CC. (I.e., Photoshop, Illustrator, after-effects).
 • Experienced in working with game design.
 • Experience with other animation tools.
 • Experience with UI/UX design.

We would also like you to:

 • Be a brilliant team player
 • Have an impressive portfolio that proofs the qualifications as mentioned above.
 • Have experience with Design Sprint, Agile, Scrum.
 • Master spoken and written English, Danish and Swedish.

Purple Scouts Copenhagen office is specialized in 3D animation, interactive Augmented Reality, Mixed Reality, Virtual Reality, and mobile applications.
Our primary goal is to create the best user experiences for our ambitious clients/partnerships by fascinating, explorable, and fun ways –anywhere and anytime. At events, conferences, offices or living room, in the shape of mobile app’s, learning and sale tools.

What we offer:

 • Diverse and challenging projects in the field of 3D animation/ AR / MR / VR projects.
 • The possibility to work with the latest technology.
 • An exciting job in which you can take responsibility and develop yourself.
 • We invite you to become a part of the purple family, a fun, motivated and friendly environment.
 • All the usual perks, and then some.

  For questions about the position, please contact Niels Østergaard at

  niels.ostergaard@purplescout.dk or +45 26744609Copenhagen will be your primary location.

Purple iOS/Android developer

Do you have a great interest in iOS and Android development? Are you keen on keeping up with all the latest technologies? Then you just might be our next iOS/Android developer. That is if you are purple enough.

The person that Purple Scout is looking for is probably currently already working as an iOS/Android developer within a team of mobile developers. And we would absolutely love it if you have experience from solving complex problems on the iOS/Android platform, and if you have a degree in computer science, computer engineering or an equivalent level of work experience, that will make us turn cart-wheels.

Things that definitely will make us look twice at your CV are:
– Experience from building apps that are live on Google Play/App Store
– Dedication to unit testing, code review, and other quality-oriented practices.
– Fluency in Swift and Android Java.
– Commitment to CI, automation and other efficient workflow-oriented methods.
– Experience from media and streaming.

This assignment entails work in the Copenhagen region.

If you have any questions about the position please contact Johan at +46-(0)40-630 14 00 or johan.stromhage@purplescout.se

Ansök

Om du inte hittar en tjänst som passar dig, så kanske du ändå passar oss… Skicka in en spontanansökan och bli lila snabbare än en gasell springer över savannen.

CV

Pin It on Pinterest