#världens­bästa
arbets­givare

De här lila nyanserna söker vi just nu

Känner du dig lila men hittar ingen annons nedan som riktigt passar dig? Då tycker vi att du ska kontakta oss på gemigettjobb@purplescout.se eller så skickar du omedelbums in ditt CV här längst ned och skriver något oemotståndligt bra om dig själv. Vi hörs.

Tjänster i Malmö

Software / IT Trainer

Purple Scout is on the lookout for a software/ IT trainer. If we match, you will be working as part of our DevOps team to create and deliver courses to clients throughout the EMEA. You need to be a people-person as this is a customer facing role, a.k.a. you have to have the natural ability to build relationships with all tiers of an organization from management to end user.

Your English skills are excellent, both written and spoken, and you have previous training document creation experience.

What you will do as an IT Trainer:

 • Conduct end-user training courses at the client’s sites in EMEA.
 • Internal training within the organization.
 • Develop and design supporting course documentation.
 • Prepare course data.
 • Maintain and develop course training manuals.
 • Help maintain training servers with all the latest releases.

Type of knowledge and skills needed:

 • Expertise within Docker, Kubernetes, and virtualization.
 • We think you have at least 2 years of software training experience.
 • Ability to write training material and technical documentation.
 • Ability to work using your own initiative.
 • Naturally strong communication skills.
 • Have the flexibility to travel.

For questions about the position, please contact Eser Gözcü at
+46 727 166 700 or eser.gozcu@purplescout.se

Malmö will be your primary location.

Integration expert to our DevOps team

Purple Scout is looking to expand our DevOps team with a new member that, besides from writing code, also love the operations bit of product development. You will be working on a range of projects with the latest technologies combining elements of your experience in Cloud architecture in AWS primarily, but not excluding Azure, GCP, and others.

Required skills and experiences:
• DevOps and CI/CD Pipeline experience and knowledge of principles and implementation. • Python programming skills. • Hands on experience with AWS, especially CloudFormation and Lambda. • Database knowledge (ideally PostgreSQL, MySQL or SQL) • Experience with designing APIs and working with REST-based microservices. • Containerisation and Container Scheduler implementation: Docker, ECS/EKS/Fargate, Kubernetes. • Experience of working with project delivery teams and thus an understanding of project methodologies, e.g., Agile. • Excellent communication skills and a can-do attitude are essential.

Desired skills and experiences:
• Experience working within an environment where operational support and monitoring of code and systems is part of the culture. • Hold an AWS certification, e.g., AWS certified solution architect – associate.

For questions about the position please contact Eser Gözcü at +46 727 166 700 or eser.gozcu@purplescout.se

Java/JS-Jackpott

Är du en tvättäkta kod-barista? Ja, alltså har du riktigt sköna moves när det handlar om utveckling i Java eller JavaScript (eller varför inte båda)? Snackar du flytande Java eller JS och känns Spring, Hibernate eller Angular och React som gamla kompisar? Såklart! Då kan du vara en av de utvecklare som vi letar efter till ett projekt på vårt super-smutta kontor vid Stortorget i Malmö.

Vi är ganska säkra på att du är tekniskt nyfiken i en strut, rak, allmänt peppad, uppriktigt intresserad av att koda, öppen, vidsynt och att du får swag-o-metern att slå i taket. Och framförallt så ser du fördelarna med att jobba som konsult.

På Purple Scout har du nämligen alla möjligheter att få bygga upp en riktigt bred kompetens eftersom att du över tid kommer att få testa på lite olika utvecklingsuppdrag i Skåne-regionen.

Frejdig frontend JS-utvecklare

Är du vår freestylande frontend JS-utvecklare? Då behöver du vara riktigt skillad när det gäller Rest API och ramverk för webbutvecklig (Angular.js och/eller React.js). Node.js är btw ditt självklara val när det gäller webserver.

Det har hänt att du blivit kallad för stekare, inte för att du vaskar champagne och slänger dig med coola engelska uttryck (men du är grym på att både snacka och skriva på engelska), utan för att du gärna vänder på steken och ser saker ur ett nytt perspektiv. Det är din superhjälteförmåga.

CSS och JavaScript kan du givetvis som din egen bakficka och det här med att sitta på två eller fler stolar samtidigt är inga problem för dig.

Detta uppdrag innebär arbete i Malmö-regionen.

Fullblodig full stack utvecklare

Är du en fullblodig full stack utvecklare? Då rabblar du Hadoop teknologier som t.ex. YARN, Spark, Storm och Samza i sömnen och pipeline/workflow teknologierna Oozie och Azkaban när du är vaken. När det gäller objektorienterad programmering och design (i Java/Scala) så kan du i princip trolla med knäna. Och du har inga problem med att skaka fram nästan vad som helst ur rockärmen när det gäller informationshämtning och lagring eller maskininlärning och du har stenkoll på hur man bygger skalbara, tillförlitliga, distribuerade Unix-baserade system. Den som vi sätter vårt Hadoop-hopp till måste också vara riktigt bra på att både lyssna på andra och förmedla sina egna ideér (och folk kommer att vilja lyssna på dina ideér eftersom att du är riktigt bra på att se helheten och att dra logiska slutsatser utifrån den.)

Vi lär göra vågen om du känner att du dessutom har koll på Kafka, NoSQL databaser, Python, GIS, GDF och awsomecakes toolkits som JTS, ArcGIS, QGIS och OpenJump.

Detta uppdrag innebär arbete i Malmö med upp till 45 minuters pendling.

Bawsig backend mjuk­varu­utvecklare

Om du är en backend mjukvaruutvecklare som inte backar för att ena dagen ha basker, nästa plommonstop och tredje dagen cowboyhatt, så kan detta jobbet med krav på att gilla att bära många olika hattar vara något för dig. Du måste veta hur en slipsten ska dras när det gäller objektorienterad programmering och design i Java/Scala. Du både snackar och skriver på engelska like a baws och som programmerare är problemlösning lite av din grej. Du sitter antagligen på en del erfarenhet av att bygga skalbara, tillförlitliga och distribuerade JVM och Linux-baserade system. Vi vill också att du ska vara dabbing på att designa och implementera API och Rest tjänster.

Vi vet att vi ber om mycket, men vi kommer att gå ner i brygga om du även har koll på Hadoop MapReduce, Spark, Kafka, NoSQL databaser, Python, GIS, GDF och awesome-diddly toolkits som JTS, ArcGIS, QGIS och OpenJump.

Detta uppdrag innebär arbete i Malmö med upp till 45 minuters pendling.

Tjänster i Borås

Briljant dotnettare

Vi söker efter någon som andas, äter, pratar, ja till och med drömmer om SQL, HTML och .NET. Det här med att klura ut nya lösningar är verkligen din grej.

I det här uppdraget kommer du att få arbeta med många olika tekniker, så som det är för de flesta dotnettare. Du bör ha koll på merparten och vara vass på iallafall några utav dessa tekniker: .NET Core, C#, MS SQL, Git, .NET Standard, ASP.NET, Angular, React, Kubernetes, Oracle, Linux, Azure, Microservices, AWS, Google Cloud, Team Foundations Server, Agile och Scrum.

Mest troligt har du någon form av IT-utbildning med dig i bagaget, men framför allt så har du ett par års arbetslivserfarenhet med att arbeta som systemutvecklare inom .NET.
Har du dessutom koll på mobila applikationer kommer vi att göra vågen.

Din ansökan vill vi ha in nu, med detsamma eller på en gång.
För frågor och glada tillrop ring Helena Bragée på +46 73 421 33 16

Detta uppdrag innebär arbete i Borås.

Business Intelligence specialist/utvecklare

Purple Scout startar upp ett nytt kontor i Borås och nu finns chansen för några utvalda att vara med från början. Det är individerna som gör Purple Scout lila, så var med och sätt just din prägel på det nya kontoret.

På boråskontoret jobbar vi mot kunder med inriktning som logistik och retail e-commerce. Vi tänker att du är en utvecklare med några års erfarenhet och det vore fint om du har koll på till exempel QlikView och Power BI men du behöver framförallt vara riktigt skarp när det kommer till analys och beslutsstöd.

Linux, JavaEE, Spring, PostgreSQL och Docker förutsätter vi att du mer än gärna grottar ner dig i, bara för att det är roligt och för att du ärligt talat är ganska bra på det.

Som BI-specialist på Purple Scout kommer du att arbeta med:

 • ETL/Data Warehourse-utveckling med Microsofts BI-plattform.
 • SQL-utveckling/kodning och MS SQL Server Administration.
 • Informations- och datamodellering för datalager.
 • Kravställning av datafångst i datalagerprojekt.

Om du har några frågor ring Helena Bragée på
+46 73  421 33 16. Detta uppdrag innebär arbete i Borås. 

Tjänster i Göteborg

Agil Front End Architect

…med intresse för Back End
Snackar du flytande Git, CSS, Javascript, React, Redux, PostgreSQL och SASS/SCSS?

Perfekt! Purple Scout letar nämligen efter en riktigt agil Front End Architect som inte är rädd för att kavla upp ärmarna och nörda ner sig i lite Back End när det behövs. 

Du som ska axla den här manteln behöver även känna dig bekväm med att jobba med testning, kravanalys, NPM, Linux, Node.js, Webpack och jQuery.

Uppdraget
Du kommer att jobba i ett projekt gentemot ett stort telekombolag, detta teamet är just nu mitt uppe i en migreringsprocess i och med en rebrandning till React. I den här arbetsgruppen är agila processer och Kanban tydliga ledord. Vi söker en utvecklare med ett par års erfarenhet.

Vi tänker att du precis som alla andra purplare är:

 • Specialist på att lösa problem med kod.
 • Vill ha kul på jobbet.
 • Älskar lila.
 • Trivs med att arbeta tillsammans med kollegor.

Din ansökan vill vi ha in nu, med detsamma eller på en gång.
Detta uppdrag innebär arbete i Göteborg med start omgående.

För frågor och glada utrop kontakta vår göteborgschef Sören Lind på: 073-205 14 40 eller soren.lind@purplescout.se.

Dristig Data Engineer / Systemutvecklare

Älskar du passionerat Linux, Java, Spring, Kubernetes, PostgreSQL, Python, Docker och Apache Spark. Är du bekväm med mer än ett språk eller okej med att lära dig fler? Då har du nördchansen nummer ett precis framför näsan på dig. Bli vår Big Data-guru!

Uppdraget
Du kommer att jobba i ett långsiktigt och fram för allt – extraordinärt projekt gentemot ett stort telekombolag. Det innebär Big Data, Machine Learning och AI på riktigt hög nivå.

Vi arbetar tillsammans med en kund som litar på oss och litar på att vi vet vad vi pysslar med. Det ger oss sjukt stort kreativt svängrum.

Och i och med att vi arbetar agilt så det skvätter om det, kan den coola idéen som du kom på idag vara det du sitter och jobbar med i övermorgon.

Dina skills
Hos oss kan du som är en blandning mellan Oppfinnar-Jocke och Doctor Strange – fast med kod, göra ett riktigt stort avtryck i projektet och mjukvaran vi utvecklar.

Vi söker just nu både efter programmerare med ett par års erfarenhet men kan även tänka oss att satsa på någon som är lite mer junior. Och vi förutsätter att du, precis som alla andra purplare – är en lagspelare som trivs med att arbeta tillsammans med kollegor.

 Detta uppdrag innebär arbete i Göteborg.

Machine Learning Scientist / Data Scientist

Har du har någon form av matematisk bakgrund och har du dessutom bra koll på både databaser och programmeringsspråk som till exempel Python och R? Då kan det vara just dig som Purple Scout letar efter.

Du kommer att jobba i ett långsiktigt och fram för allt – extraordinärt projekt gentemot ett stort telekombolag. Det innebär Big Data, Machine Learning och AI på riktigt hög nivå. Projektet vill fortsätta sitt pionjärsarbete inom Machine Learning – och du kommer att få en ledande roll som ger stort genomslag i hela verksamheten. 

Det här telekomföretaget sitter just nu på rejäla mängder data och befinner sig i en intressant transformeringsfas när det gäller datadrivna beslut och ditt arbete kommer att göra stor skillnad. I och med dina och ditt teams specialkunskaper kommer ni att jobba nära en grupp systemutvecklare som kommer att implementera det ni kommer fram till. Ni i data scientist-teamet kommer att ha en givande mentor-roll gentemot utvecklargruppen.

Vi tror att det är fiffigt om du är bra på problemformulering, matematisk modellering och kan resonera på ett vettigt sätt kring logik. Du som ska sitta på den här positionen bör ha en master i datavetenskap, matematik, statistik, fysik eller inom något annat relaterat tekniskt fält.

Och vi förutsätter att du, precis som alla andra purplare – är en lagspelare som trivs med att arbeta tillsammans med andra kollegor. Och om vi får tänka fritt så tänker vi att det hade varit fint med någon som är både pragmatiskt lagd och en doer.

Detta uppdrag innebär arbete i Göteborg.

Inter­galaktiskt inter­aktions­designande UX-UFO

Om det är du som är vår intergalaktiske interaktionsdesigner så har du järnkoll på hur man skapar de grymmaste wireframesen i Balsamiq eller OmniGraffle. Att jobba agilt känns självklart och eftersom du är allt annat än en fyrkantig person så är det inga problem att nya krav hela tiden tiden dimper ner till dig som UX-designer.
Kraven stoppar du bara in i din design-hjärna och ut ploppar helt fantastiska GUI. 

Vi gissar att du har hunnit jobba ett par år (eller så är du bara en naturbegåvning utöver det vanliga, vem behöver arbetslivserfarenhet då? Men mest troligt så är du en naturbegåvning som hunnit jobba ett par år.) 

Ditt jobb kommer inte bara vara att ta fram en lättanvänd produkt, utan du ska även agera FN genom att hitta den bästa lösningen för både produktägare, utvecklare och användare. FN har sin generalförsamling, vi har vår Scrum Master-federation. (Lite som Star Wars fast coolare).
Du är antingen en Scrum Master eller en Scrum Master padawan (har du ingen certifiering så ordnar vi en).

Du behöver såklart även ha koll på frontend – CSS, HTML, AngularJS, olika Sithmästare och React.
I den bästa av världar så kan du även koda backend/fullstack, men det är inget måste.

Detta uppdrag innebär arbete i Göteborg.
Och ja, just det… det vore himla fiffigt om du kunde börja igår. (Eller någon annan dag nästa vecka som passar bra för dig.)

Tjänster i Köpenhamn

Purple iOS/Android developer

Do you have a great interest in iOS and Android development? Are you keen on keeping up with all the latest technologies? Then you just might be our next iOS/Android developer. That is if you are purple enough.

The person that Purple Scout is looking for is probably currently already working as an iOS/Android developer within a team of mobile developers. And we would absolutely love it if you have experience from solving complex problems on the iOS/Android platform, and if you have a degree in computer science, computer engineering or an equivalent level of work experience, that will make us turn cart-wheels.

Things that definitely will make us look twice at your CV are:
– Experience from building apps that are live on Google Play/App Store
– Dedication to unit testing, code review, and other quality-oriented practices.
– Fluency in Swift and Android Java.
– Commitment to CI, automation and other efficient workflow-oriented methods.
– Experience from media and streaming.

This assignment entails work in the Copenhagen region.

If you have any questions about the position please contact Johan at +46-(0)40-630 14 00 or johan.stromhage@purplescout.se

Business Development Manager and Sales

Purple Scout is looking to expand our Danish team with a new member that, besides from having an established network in the danish B2B market, as well as a great understanding in app development and digital productions.

You will be working with the latest technologies, digital strategies and help our customers with their success.

Required skills and experiences:

 • Manage sales and contact to selected customers, including follow-up and renewal of active service contracts.
 • Manage existing projects in close cooperation with project managers, including project budget follow-up.
 • Drive sales campaigns and promote key products and consultants.
 • Write proposals both public and private.
 • Lead Newbiz.

Desired skills and experiences:

 • Have a strategic understanding of digital production, app-development and software consultants.
 • Needs Creativity, Integrity and must be a team player.
 • Inhabit excellent presentation and communication skills.
 • Fluent in English and Danish.

We offer an informal and dynamic workplace, and you will be part of a team of digital designers, developers and project managers. We work together to deliver excellence within our specialized area.

If you have any questions about the position please contact Johan at +46-(0)40-630 14 00 or johan.stromhage@purplescout.se

Ansök

Om du inte hittar en tjänst som passar dig, så kanske du ändå passar oss… Skicka in en spontanansökan och bli lila snabbare än en gasell springer över savannen.

CV

Pin It on Pinterest