Tim Mickelson

En kodande Jason Bourne

Lär känna Tim

Purplaren Tim är född 1967, det är samma år som Beatles släppte Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, världens första hjärttransplantation genomfördes, Elvis och Priscilla gifte sig i Las Vegas och Sveriges allra första vin- och spritmuseum invigdes i Stockholm.

Han bor i Pildammarna i Malmö tillsammans med sin fru Elena som kommer från Napoli i Italien. Vart Tim kommer ifrån är inte lika enkelt att svara på. Han brukar säga att han kommer från Malmö, men Tim är född i USA, uppvuxen i Västerås och flyttade inte till Malmö förrän 1979. Tjugo år senare flyttade han till Milano och där blev han kvar i femton år innan han tog sitt pick och pack och begav sig hem till Malmö igen. Detta har resulterat i att Tim är stolt innehavare av pass från tre olika länder, USA, Sverige och Italien.

Programmerat har Tim gjort sedan slutet på 90-talet, men lila blev han våren 2015. När någon frågar honom vad han jobbar med så brukar han säga att han är konsult, arkitekt och teamleader.

Det är inget snack om att Tim är en riktigt senior programmerare med mycket spännande erfarenheter. Förutom att han jobbat som både sotare och smed tidigare så drog han direkt efter sin magisterexamen i teoretiskt atomfysik på Lunds universitet direkt till Italien och började jobba som programmerare på Ferrari-fabriken i Maranello. Han jobbade sedan även i Köln, i Tyskland för Toyotas Formel1-team.

Det var en lärorik tid, jag var den enda junioren i hela Formel1-världen. Det var verkligen en stimulerande miljö, man arbetade bara med the top of the top. Tusen personer för att bygga två bilar – det är intressant kan jag lova.

Tim är produktiv och tycker inte om när projekt står stilla. Det märks genom att jag organiserar och estimerar mitt arbete mycket noggrant. Jag tävlar alltid mot mig själv. Om jag säger att jag ska klara en uppgift på åtta timmar och folk blir imponerade av det, då ger jag mig fasen på att jag ska klara det på bara sex timmar. Jag är väldigt duktig på att analysera saker, 95% av gångerna stämmer mina tidsestimeringar.

Men han är samtidigt övertygad om att den enda personen som inte gör något fel är den som inte gör något alls. 

Jag är i princip aldrig intresserad av vem som har gjort fel, jag är bara intresserad av att lösa problemet. Den mer fokuserade och tystlåtna sidan av Tim är något man som arbetskamrat får vänja sig vid. Jag kan vara snackig när det är dags att snacka, men när det är dags att jobba, då jobbar jag.

Den här purplaren har med all sin erfarenhet lätt för att komma igång med nya språk och anpassar sig snabbt till arbete i nya miljöer.
Jag har stolthet i att kunna många olika OS och verktyg, jag har inga föredragna språk.

Men vi på Purple Scout vet han är riktigt flink på bland annat: Java, Java EE, Spring, JS, CSS, HTML, Angular, massor med olika applikationsservrar, i princip alla databaser, MongoDB, Maven, C++, PHP, Bash-scripting, Linux… you name it.

Givetvis sitter Tim även hemma och kodar.
– Hemmaprojekten har jag för att hålla mig uppdaterad, jag vill alltid använda de mest moderna lösningarna som finns.

 

!false, it’s funny because it’s true

Tim i procent

%

tidsestimering

%

HTML/CSS/JS

%

Java

%

Kolla på fotboll

%

SPRING

%

Arkitekt

%

JEE

%

Spela fotboll

Pin It on Pinterest