Purple Scout visar MultiQ värdet av lila lojalitet

Helena Bendz
Regional Manager Malmö

En teknisk one-stop-shop

I nära ett decennium har MultiQ plockat kompetens-russin ur Purple Scout-kakan för att boosta sitt team. Det har visat sig vara en lyckad affärsstrategi. Idag bedrivs framgångsrik produktutveckling, där samarbeten i symbios skapar medvind för alla inblandade.

– Genom att anlita Purple Scout får vi in idéer och best practice från industrin i stort, men också värdefulla erfarenheter från andra liknande projekt, säger Martin Sjöbeck, CTO på MultiQ

– Vi har djup förståelse för MultiQ och kan se nya möjligheter inom våra kompetensområden, säger Helena Bendz, regional manager på Purple Scout.

Ensam är stark. Not

MultiQ har förstått affärsnyttan med goda samarbeten. Idag är företaget en ledande nordisk aktör inom digital signage och kundanpassade bildskärmar. Sitter man på bussen, besöker ett spelombud, strosar runt i affären eller shoppar på stan är sannolikheten stor att skärmarna med bilder och information är levererade av MultiQ.

Purple Scout har blivit en av deras största leverantörer. Helena Bendz beskriver samarbetet som en boost för båda parter, där Purple Scout gjort en teknisk resa tillsammans med MultiQ under många år.

– Det är inte så att vi utbildar våra konsulter för att passa MultiQ. Men nästan.

Utveckling utan krusiduller

Det finns stora vinster med att shoppa mycket know-how på samma ställe under lång tid. Dels har Purple Scout en djup förståelse för hur MultiQ arbetar. Dels har det byggts upp en tillit genom åren, som gör att man vågar säga ja till varandra och litar på att allt går att lösa. Det kapar inte bara trösklarna inför varje nytt projekt – det kapar även tid och kostnader.

– Vi drar nytta av Purple Scouts kompetens regelbundet – för att jämna ut belastningen och för att kunna hantera toppar, förklarar Martin Sjöbeck och understryker att ett långt samarbete hjälper till att minska startsträckan och gör att onödiga fallgropar undviks. Helena Bendz instämmer.

– Vi vet hur MultiQ fungerar, känner till produkterna väl och minns hur vi gjorde senast. Det gör arbetet effektivt och friktionsfritt.

Fågel, fisk och mittemellan

När samarbetet inleddes handlade det främst om embedded-uppdrag. Under åren har efterfrågan breddats i alla riktningar, och Purple Scout stöttar teamet på MultiQ med allt från apputveckling och UX-design till utveckling av avancerade molntjänster via AWS. Som certifierad AWS-partner axlar Purple Scout både rollen som rådgivare och bollplank inför den kritiska flytten upp i molnet.

– Vi har vant oss vid att konsulterna från Purple Scout håller hög kvalitet. Kompetensen ligger helt i linje med våra lösningar, säger Martin Sjöbeck.

– Vi levererar verkligen ALLT vi är bra på till samma kund. MultiQ utnyttjar våra kärnkompetenser på ett föredömligt sätt, både i korta och långa uppdrag, säger Helena Bendz och understryker ännu en viktig fördel med detta upplägg. 

– Att anlita en konsult från oss innebär alltid engagemang från hela teamet. Många av våra utvecklare har haft kontakt med MultiQ, och hittills finns det ingen utmaning vi inte lyckats lösa tillsammans.

Den lila lojaliteten

Det sätter fingret på ännu en styrka, lika åtråvärd som svårvärderad i kronor och ören – känslan av lojalitet. När den finns vill man ge sitt yttersta i alla lägen, vilket är viktigt inte minst för högpresterande konsulter, menar Helena Bendz.

– MultiQ är en populär kund hos oss, ingen vill sitta på bänken när det är dags för nya uppdrag. Alla vill vara med och bidra till framgångarna.

Pin It on Pinterest