Purple Scout utvecklar system för marknads­föring och kommunikation

Purple Scout har sedan augusti 2019 hjälpt en stor aktör inom dagligvarubranschen med utveckling av system för marknadsföring och kundkommunikation.

Rätt kompetens med känsla för kundens behov

“Purple Scout har bidragit med kompetenta och duktiga fullstack-utvecklare i vårt Dev Ops team med fokus på .NET-utveckling. Konsulterna har utvecklat system för marknadsföring och kundkommunikation och jobbat med fullstack, från front-end till integrationer. Vi är väldigt nöjda med Purple Scout och speciellt över att kommunikationen har varit väldigt responsiv ur ett affärsmannamässigt perspektiv, vi har haft en lätt och bra dialog relaterat till våra behov.Purple Scouts konsulter har plockat upp ämnesområdet och problemen väldigt lätt, och de har snabbt blivit en del av teamet och skapat ett gott samarbetsklimat.” Berättar kundens ansvariga Delivery Manager.

“I vårt team så har jag jobbat med att samordna och förbättra butiksdata, vi har förenklat och effektiviserat hämtningen av marknadsrelaterad information i butiker som i sin tur blir data som kan användas i butikernas marknadsföring på ett enklare och mer effektivt sätt.” Berättar Nicklas Edmark, Systemutvecklare på Purple Scout. ”Detta möjliggör en mycket mer riktad och kundspecifik marknadsföring. Vi har även moderniserat och utvecklat kundens system med nyare teknik.” Fortsätter Nicklas.

Helena Bragée, kontorschef på Purple Scout, berättar att Nicklas Edmark var Purple Scouts första konsult på plats och han har tillsammans med Jimmy Avadahl gjort ett strålande jobb. “En fördel med våra konsulter är att de är vana att ta hjälp av varandra och jobba i team, de lyssnar snabbt in och kan ge feedback till kunden snabbt.

 

Vilka tekniker har använts i projektet?

Vi har bl.a. jobbat med .NET core 3.x, SQL Server och med ett flertal integrationer mellan system där RabbitMQ och Kafka används.  I mitt team jobbar vi också en del med UI-design, UX samt utveckling i Vue-ramverket. Vissa uppgifter innebär också arbete med analys och design för att själva ta fram lösningar som vi sedan implementerar.

Utmaningen

Jimmy Avadahl har jobbat i teamet som har arbetat med de marknadsföringsverktyg som butikerna sitter med för att göra utskick och direktreklam. “Kunden har haft en stor, gammal Windowsapplikation, delar av den har gjorts om till ett nytt fräscht webbverktyg som man kan nå från var som helst, på ett säkert sätt. Utmaningen har varit i att hitta lösningar för en säker konvertering av den äldre applikationen, en del specialare har använts och det har gått riktigt bra. Det gamla gränssnittet börjades utvecklas för 20 år sedan, och det har ju hänt en del “gränssnittsmässigt” sedan dess!”I  detta projekt har vi fått göra “allt” i teamet, vilket verkligen har varit kul, både back-end och mycket front-end i Vue-ramverket. Vi har hjälpts åt och det har varit en del av framgången – vårt samarbete. Avslutar Jimmy Avadahl, utvecklare Purple Scout

Pin It on Pinterest