Purple Scout – Enkelt och Serverless till Domino Print and Apply

Från videoarkivet kan Domino Print and Apply nu enkelt dela produkt- och informationsvideos både internt och i valda fall externt, snabbt och enkelt samtidigt som man behåller kontrollen över materialet.

Domino Printing Sciences är en ledande leverantör av ett komplett utbud för kodning och märkning av produkter, förpackningar och pallar. Utöver etikettmärkning erbjuder Domino märkning med bl.a. laser, bläckstråleskrivare och termotransfer. Domino Printing ingår sedan 2015 i det Japanska börsnoterade Brother Industries med 37 000 anställda.

 

Spårbarhet ner på pillernivå

Allt eftersom kraven på spårbarhet ökar växer marknaden för Domino Print and Apply. Allt ska märkas från minsta enskilda produkt till pallarna som varan levereras på, berättar Jessica Smedå, Produktmarknadschef på DPA.

Vi har 12 olika försäljningskanaler och 220 distributörer världen runt, och med olika kunskapsnivåer hos våra partners är det viktigt att vi snabbt kan dela med oss av vår kunskap. Vi vill enkelt kunna visa hur t.ex. maskiner kan fungera ute hos kund, eller hur man lyckas applicera etiketter på svårtillgängliga produkter, såsom t.ex. insidan av ett rör fortsätter Jessica.

Med fokus på kunskapsdelning

DPA har valt att använda sig av videofilmer och animationer  för att dela och sprida kunskap i organisationen, det är den typ av media som efterfrågas mest. Tidigare laddade man upp videofilmerna på en egenutvecklad accessdatabas, som man sedan brände ner på CD och skickade ut till medarbetarna. Denna lösning blev tillslut för tidskrävande ju större bolaget blev, systemet fungerade men teknologin var gammal. Inom företaget funderade man på att använda Intranätet för att ladda upp och dela videofilmerna, men man kom fram till att de funktionerna som man ville ha inte fanns  och det var tungrott. 

 

 

 

Jag ville ha en enkel, säker lösning för att hantera våra filmer. Det skulle gå att filtrera, söka och dela filmerna samt tilldela olika behörigheter/roller, då filmerna inte ska vara tillgängliga för alla, berättar Jessica. Filmerna är till för våra medarbetare och tekniker, inte till extern marknadsföring. Vi ville även branda plattformen och ha ett mer modernt gränssnitt, så vi tog kontakt med Purple Scout och specificerade våra önskemål, därefter tog det inte lång tid innan projektet sattes igång.

 

Enkelt och Serverless

Vi valde att bygga lösningen i AWS Serverless-miljö med Purple Scout och idag kan vi med vår nya plattform sprida kunskap till alla våra partners snabbt och smidigt, vilket bidrar till en ökad försäljning för oss. Dessutom har vi sparat enormt mycket tid och pengar på administration, drift och lagring, avslutar Jessica.

Markus Hartsmar, AWS Partner Lead på Purple Scout, berättar lite mer om hur den tekniska lösningen fungerar;

– Allt är Serverless byggt på Amplify, Lambdas och Media convert och med AWS Serverless sparar man både tid och pengar. Säkerheten är hög och behovet av ständigt aktiv server finns inte. I takt med att verksamheten växer, kan man enkelt skala upp och utvecklingsmöjligheterna är oändliga.

Nu kan medarbetarna själv ladda upp filmerna, med administratörer som godkänner videoklippen. Hade man istället valt en lösning baserad på en mer traditionell installation, hade kostnaderna varit mycket högre och man hade även varit tvungen att drifta lösningen och betala mer för både lagring,  datorkraft och framtida skalbarhet. Nu sköts allt av sig själv och till en mycket mindre kostnad, framförallt med större och fler utvecklingsmöjligheter, berättar Markus.

 

Om Domino Print and Apply

Domino Print and Apply AB är ett internationellt företag som utvecklar och producerar industriella lösningar för Print & Apply. De är idag 80 medarbetare med hög kompetens och ett starkt engagemang. Deras system integreras oftast i produktionslinjer för att automatiskt applicera unika etiketter på produkter, förpackningar och pallar. Kunderna är dels multinationella aktörer inom branscher som Livsmedel, Läkemedel, Tobak, Papper & Massa etc, och dels mindre lokala tillverkningsföretag.

 

 

Markus Hartsmar, AWS Partner Lead på Purple Scout

Pin It on Pinterest