Per Huss

Klipsk saxofonspelande apputvecklare

Klipsk saxofonspelande apputvecklare

 

Per Huss kommer ursprungligen från Bjärred, han pluggade Teknisk Fysik i Lund, flyttade vidare till Torna Hällestad där han nu bor vägg i vägg med lanthandeln, tillsammans med sin fru och deras fyra barn.

Våren 2020 designade och utvecklade Per appar för visualisering av sensordata i ett Bluetooth-projekt hos U-blox, som säljer chip för positionering och kommunikation, Per jobbade även med deras tester;

De ville från sina testdatorer kunna automatisera olika kommunikationstester mellan chip och smartphones. Då tog jag fram och implementerade ett kommandobaserat testsystem åt dem, för iOS och Android”, berättar Per

Drömuppdrag? – Jag jobbar gärna vidare med iOS, och gärna med kluriga tekniska eller matematiska utmaningar. Samt visualisering, användarupplevelse, UI-design och t.o.m grafisk design. Jag har jobbat mycket inom bildanalys och bildgenerering, bland annat inom fingeravtryck, smarta kameror, mobilspel och fotobearbetning. Gillar hela utvecklingskedjan från låg till hög nivå!

Per har lång erfarenhet av konsultarbete och var tidigare egenföretagare, bland annat som konsult, där han hade många utmanande och “lagom långa” uppdrag. Han älskar att nörda ner sig i svårlösta problem, men samtidigt vara en del av ett team. Vilket passar både oss purplare och Per som handen i handsken!

Efter sin arbetstid gillar Per att vara med sin familj, han spelar även i en saxkvartett i byn där han bor. Dessutom kan han lösa en Rubiks kub snabbt också! – Jag råkade fastna för det, att förbättra mig steg för steg, när 7-åringen ville ha en. Så nu löser jag en på 20 sekunder. Och sen kunde jag inte låta bli att designa och programmera en robot i Lego Mindstorms som också löser den, helautomatiskt!

Tack Per, vi är glada att över ha med dig i vårt lila team!

 

Per in numbers

%

IOS

%

Appar

%

Rubiks kub

%

Flytta från Skåne

Pin It on Pinterest