Per Huss

Klipsk saxofonspelande apputvecklare

Klipsk saxofonspelande apputvecklare

 

Per Huss föddes 1975; samma år som rockgruppen Iron Maiden bildades, ABBA- låtar fyllde topplistan och filmen Hajen hade biopremiär. Den här purplaren kommer ursprungligen från Bjärred, han pluggade i Lund, flyttade vidare till Dalby och därefter till Torna Hällestad där han nu bor tillsammans med sin fru och fyra barn.

I december 2019 jobbade Per i ett projekt med blåtand hos U-blox.De tillverkar kommunikationsmoduler som de säljer till bland annat kylskåpstillverkare och biltillverkare. Jag jobbade även med automatisering av deras tester, de ville fjärrstyra en telefon från datorn som i sin tur pratade med en blåtandsmodul, då tog jag fram ett ramverk, ett kommandosystem åt dem.

Drömuppdrag? Jag jobbar gärna vidare med IOS, som är min specialitet, och även något tekniskt knepigt eller matematiskt. Jag är specialiserad inom bildanalys och generering, t.ex fingeravtryck och smarta övervakningskameror, och gillar hela kedjan av utveckling och användarupplevelser. 

Per har lång erfarenhet av konsultarbete, var tidigare egenföretagare, bland annat som konsult, där han hade en många utmanande och “lagom långa” uppdrag. Han älskar att nörda ner sig i ett svårlöst problem, men samtidigt vara en del av med i ett team. Vilket passar både oss purplare och Per som handen i handsken!

Efter sin arbetstid gillar Per att vara med sin familj, han spelar även i en saxkvartett i byn där han bor. Dessutom så råkar han kunna lösa en Rubiks kub snabbt också! – Jag fastnade för det, att lösa grejer steg för steg. Så nu löser jag en på 20 sekunder! 

Tack Per, vi är glada att över ha med dig i vårt lila team!

Per in numbers

%

IOS

%

Appar

%

Rubiks kub

%

Flytta från Skåne

Pin It on Pinterest