Per Allard

 

Flexibel kodtrollkarl

 

Det här är Per

Per Allard har förgyllt världen i allmänhet sedan 1975 och Purple Scout i synnerhet sedan våren 2011. Han bor tillsammans med sin fru Maria och deras dotter i en villa i Svedala och på Purple Scout brukar han stajla med sina programutvecklarskills.

– Jag är en flexibel och social datorfantast som gör min research. Och så är jag förtjust i maskinära små embeddedsystem.

Du vet den där lilla finurliga appen i alla mobiltelefoner som har hand om inställningar. På Sony mobile communication i Lund sitter Per som spindeln i nätet och både utvecklar och underhåller just settings-appen för Sony mobiler. Det kan kanske tyckas vara en enkel app men det är många olika personer som ställer knepiga krav på den och då gäller det att vara smidig. Och Per är som tur är bra både på att förstå, bena ut och samordna alla olika krav. På Sony har han verkligen nytta av sin förmåga att ta in många olika infallsvinklar. The android way of working – det är också the Per way of working.

Även Google har dragit nytta av den här kodtrollkarlens magi. Per sitter varje dag på jobbet och och ändrar i Androids källkod (och ökar kvalitén, needless to say). Per löste för ett tag sen ett fix så pass snyggt att Google bestämde sig för att ta med hans lösning i nästa version av Androids källkod. Inte för att skryta (jo, det är det visst!), men Per har alltså bidragit till hela världens kodbas. Det tycker vi är ganska fräckt – go Per!

Per har en lång lista med fritidsprojekt som han skulle vilja sätta tänderna i men han är en man med både principer och självdisciplin. Hellre ett fulländat projekt än tio ofärdiga. Just nu håller han på och pillar med en dynamic recompiler för Game Boy Advance. En emulator för PC som tar ARM-kod och översätter den dynamiskt till X86-kod. Emulationen var något så pass outhärdligt långsam att han inte stod ut, hastighetsoptimering till folket! Håll utkik på Github, för där tror Per att den kommer upp. Då hoppas han på att Open Source-communityn kommer att pyssla om den så att han kan gå vidare till nästa projekt.

– Ja, jag vill ju helst inte att den ruttnar, för kod som inte underhålls gör ju det

 

 

Några skills som Per har

%

Android

%

Patchar

%

Öppen källkod

%

Tålamod med långsam emulation

Pin It on Pinterest