Niclas Ivarsson Rudman

Alla fiberplanerares superhjälte

Perfektionist, globetrotter och lila vinnarskalle

Niclas Ivarsson Rudman är född 1990, det är samma år som Mr Bean började sändas på tv, lutande tornet i Pisa fick stängas för första gången på 800 år eftersom det lutade för mycket och Tomas Brolin blev Sveriges dyraste fotbollsproffs någonsin när han gick till italienska AC Parma för 10 miljoner SEK.

Den här purplaren kommer ursprungligen från Gävle där han bodde hela sin uppväxt, men numera är han göteborgare och bor på Redbergsplatsen i en vindslägenhet tillsammans med sin sambo Therese och deras bondkatt Millie.

När han var 19 år började han jobba i Oslo för att kunna få ihop cash så att han kunde ut och resa, och så tillbaka och jobba i Oslo igen och sen ut och resa lite till och så höll han på i fem år. Niclas har hunnit med både Indien, Taiwan, Korea, Japan, Kina, ja han har i princip varit jorden runt.

Hösten 2016 påbörjade Niclas sin praktik här hos oss på Purple Scout. Han utvecklade tillsammans med några klasskamrater ett konsultverktyg för oss. De använde React i front end och Java Spring i back end. Vi är stolta över att kunna säga att vi haft Niclas anställd som systemutvecklare här sedan praktiken och utbildningen som Java-utvecklare på yrkeshögskolan blev klar. För guldkorn som Niclas släpper vi givetvis inte iväg hur som helst.

Efter det har Niclas suttit i Netflow-teamet och jobbat med ett internt ordersystem, i form av en automatiserad webbapp som ersätter ett antal legacysystem för fiberplanerare. Niclas och hans team blir som ett skal gentemot legacysystemen.
– Fiberplanerarna satt och arbetade i riktigt gamla system tidigare, nu gör vi arbetet mycket mer effektivt för användarna. Det som tidigare kunde ta en dag för dem att göra, tar nu bara tio minuter för dem. Varje ny funktion som implementeras är efterlängtad och vi får riktigt fin respons från användarna.
I och med det här projektet jobbar Niclas nu i fullstack, det vill säga med bland annat: Node.js, TypeScript, GraphQL, PostgreSQL, React och Redux.

Niclas är både trevlig och lättsam att ha som kollega, han är en sådan som man kan skoja med, fråga om råd och bolla idéer med.
— Men när det kommer till själva kodandet är jag fullständigt kompromisslös. Allt ska vara konsekvent och det finns inga genvägar. Om man vill fuska kan man jobba i något annat projekt, jag blir faktiskt lite sur då. Gör om, gör rätt. Det ska vara ordning och reda.

Den här perfektionistiska sidan märker även hans sambo av hemma som har infört totalt hackstopp vad det gäller grönsaker för Niclas del.
– Jag älskar att hacka löken eller morötterna i perfekta små kuber. Om man ska göra något, så ska man göra det så bra det bara går. Annars behöver man faktiskt inte göra det alls. Ja, så nu får jag inte hacka längre.

Niclas har till sin egen förvåning kommit att bli en av våra go-to-guys när det gäller front end, JavaScript, React och NodeJS.
– Innan jag hade börjat jobba med front end trodde jag att jag skulle tycka riktigt illa om det. Men jag har kommit fram till att jag verkligen gillar att jobba med det. Front end-världen är snabb och det kommer hela tiden ny coola tekniker. Jag försöker alltid lära mig så mycket nytt som möjligt.

Efter arbetstid gillar han att sitta och lära sig just nya tekniker och språk för att hålla sig à jour, men han har även hackat ihop en RetroPie, som han har för att kunna spela gamla Nintendospel. Allra helst spelar han Mario Kart 64, men erkänner att det brukar bli ganska dålig stämning när han förlorar eftersom att han enligt sig själv är: ”sämst förlorare”. Vilken tur att vi på Purple Scout älskar vinnarskallar.

“The generation of random numbers is too important to be left to chance.”

Niclas statz:

%

JavaScript

%

Linux

%

Brynäs IF

%

Gangsta

%

GraphQL

%

Vim

%

PHP

%

Front end

Pin It on Pinterest