Max Timje

En scoutigare scout

Glad och inlyssnande frontendare

Vår purplare Max Timje drog sitt allra första andetag 1994, det är samma år som Nelson Mandela blev Sydafrikas första svarta president, Forrest Gump gick på bio, Commodore lade ned sin verksamhet och hela svenska folket sjöng ”När vi gräver guld i USA”.

Max är född och uppvuxen i Rudu, ett litet ställe utanför Huskvarna. Nu bor han tillsammans med sin sambo Tove i en lägenhet i centrala Borås.

 

Det här är en purplare som alltid kommer in på kontoret med ett leende på läpparna.
– Jag är naturligt glad som person och klagar sällan. 

Att ha Max som arbetskamrat innebär att man får jobba tillsammans med någon som alltid är öppen för nya förslag och som gärna tar nya intryck och inte skyr en konstruktiv dialog.
– Jag gillar att komma fram till rätt beslut innan jag sätter mig ner och jobbar i en viss riktning. Det är alltid bättre att diskutera och fundera i tjugo minuter än att förhasta sig och jobba på något i onödan i fem timmar.

Med det sagt så är Max mer typen som lyssnar än pratar, särskilt om det är flera som håller låda i ett större sällskap.
– Då kommer jag oftast med en välformulerad kommentar i slutet istället, jag gillar att lyssna in innan jag säger något.

Och det är nog en av anledningarna till att Max är lite av en mänsklig informations-svamp. Han suger upp fakta.
– Jag kan lite om det mesta, jag har alltid varit sån, information har en tendens att fastna i mitt huvud, varesig jag vill eller inte. 

 

Max tillhör en minoritet på Purple Scout – han är nämligen inte bara en Purple Scout, han är även en scout i den mer traditionella meningen. Det har han varit sen han var bara sex år gammal. De senaste åren har han även varit scoutledare för en upptäckaravdelning för barn mellan 10-12 år.
– Det roligaste med att vara scoutledare är att man får hitta nya lösningar på gamla problem och att man alltid kan vara sig själv. Det finns ingen avbytarbänk inom scouterna. Alla får vara med.

Innan Max hittade hem till oss på PS så läste han tre år på Jönköping University. Där pluggade han Grafisk Design och Webbutveckling, en frontendutbildning där Max blev king inte bara på webbutveckling utan även paketeringsdesign, färg, form och logotyper.

Efter det har han frilansat och utvecklat skräddarsydda WordPress-teman, men sedan juni 2019 har han jobbat som frontendutvecklare hos oss på Purple Scout.

 

Precis som nästan alla andra purplare tycker Max att det är roligt att experimentera med nya tekniker och programmeringspråk och passar på att lära sig dom genom att sitta med olika hemmaprojekt. Ett av dessa projekt involverade hans stora hobby fotografering och var en hyperlapse-gångare.
– Jag tog en Raspberry Pi, kopplade ihop den med en motor och programmerade den först i Phyton, det fungerade hyfsat. Sen provade jag även med Node-RED men det var lite för trögt, i alla fall på det sättet som jag gjorde det på.

Max är vår go to guy när det gäller grafik och ren Javascript.

 

!false it’s funny because it’s true

Maxade procent

%

Design

%

Php

%

JavaScript

%

Mac

%

CSS

%

Scout

%

HTML

%

Fotboll

Pin It on Pinterest