Markus Hartsmar

Web Cowboy

 Det här är Markus

 

Markus Hartsmar är av årgång 1973 och bor i Svedala i ett alldeles gult hus tillsammans med sitt rövarband bestående av fru, två döttrar och en hypersnabb galopphäst. Fast den får bo i ett stall förstås.

I Purple Scout-ligan har Markus varit en fullfjädrad medlem sedan sommaren 2012. Han är webb- och front end-utvecklare med CMS-fokus och är Purple Scouts alldeles egna Tibet Server-profet.

– Jag är snällsarkastisk, öppen, rak, jätterolig, cowboysare och Sveriges meste absintheur.

Någon fågelunge är han inte precis Markus, redan 1985 började han programmera och göra grafik på sin Commodore 64 och så tidigt som 1997 började han arbeta som webb- och IT-konsult, alltid med ett tydligt UX-tänk. Den här internetkållebojsaren predikar ständigt optimering av prestandan på webben, och han lever som han lär – snabbt ska det gå på nätet, och det gör det när Markus har varit framme och trixat. Och försök inte komma undan med några fulfix eller snabbhacks, den här finsmakaren vill ha snygga lösningar.

Webbnisse-Markus arbetar alltid med kunden och slutanvändaren i centrum. Och tillför mycket med sina kunskaper i både interaktions- och webbdesign i kombination med sina kodskills i till exempel JavaScript. Markus är en riktig hejare på gränssnittshantering, och har gjort UI-designen för ett antal mobil-appar och webbapplikationer som han är riktigt nöjd med utöver lite mer ”vanlig” webbdesign.

Ledig tid ägnar denne connoisseur åt dryckjomen Absinthe. Det samlas, forskas, provsmakas och skrivs recensionser på den egendrivna webbplatsen om absinthe. Blir han inte galen av det? Nä – det var han redan innan…

– Varför webbplatsen/appen ser ut så? Det har jag bara lagt till för att det ska vara användbart för människor.

Lite av mina skills

%

CSS

%

AWS

%

SQL

%

Web Optimization

%

Absinthe

%

UI/UX

%

Gunslinger

%

Graphics

Pin It on Pinterest