Marcus Wendel

Skånsk skidentusiast på MC

Marcus – who dat?

Marcus Wendel är 90:a, det betyder att han är född samma år som Tommy Svensson utsågs till förbundskapten för herrlandslag i fotboll, hunkarna i Popduon Milli Vanilli avslöjades med att mima till sin musik, Mr. Bean sändes för första gången på TV och Tim Berners-Lee påbörjade sitt arbete med World Wide Web.

Purplaren Marcus eller (Baby-mac som han kallas på kontoret) bor i Västra Hamnen i Malmö men kommer från början från Smygehuk i Smygehamn (eller Smygehamn i Smygehuk eller hur det nu va? Det är ingen som riktigt förstår skillnaden.)

Hans lila historia började i september 2016 med en praktikplats, men numera är han anställd som it-konsult här hos oss på Purple Scout. Det här är en skämtsam kille som tycker att det är viktigt att sprida en bra atmosfär omkring sig. Och han har inga problem med att bjuda på sig själv.

– Men jag är samtidigt seriös, man ska har roligt men när det att dags att jobba, då jobbar vi. 

Marcus är aktiv på arbetet och deltar gärna i diskussioner och är inte rädd för att säga vad han tycker.
– Problemlösning engagerar mig, jag tycker att det är kul att se något växa fram, att få skapa något. Det har jag alltid tyckt varit roligt, jag var tidigare inne på att bli stadsutvecklare eller arkitekt och hann pluggat en bra bit in på den utbildningen.

Ja, tre år på Stadsbyggnad, stadsutveckling och planering på Malmö högskola hann Marcus med innan han insåg att det inte var rätt väg att vandra för honom. Sedan satsade han istället på att bli Javascript-utvecklare via en yrkeshögskoleutbildning, system- och webbutvecklare i agil arbetsmiljö.

Marcus har bland annat varit med och utvecklat ValuedByCrowd, hela vägen från fullstack via databas till frontend. ValuedByCrowd är världens första värderingsföretag som hjälper dig att värdera ditt företag genom att använda ”publiken” eller the crowd. Helt enkelt ett nytt spännande sätt att låta andra värdera ens företag, ett sätt för dig som företagare att kunna ta pulsen på marknaden. I det här projektet arbetade Marcus mycket med Node.js-utveckling, Angular och React.

När den här purplaren jobbat klart för dagen slår han inte igen datorn. Han driver en webbsida för mc-klubben han är med i.
– Den har jag lagt på en Raspberry Pi och så utvecklade jag den i full Node.js-stack. Varför? För att det är kul såklart, det var lite av en utmaning, men jag är inte riktigt klar med den..

Baby-Mac funderar även på att bygga en hemmabyggd mediaspelare till tv:n via en Raspberry Pi för att kunna streama motorsport, film och möjligen lite Youtube.

All annan tid hittar man Marcus på sin motorcykel på racingbanan där han är både grundläggande och avancerad instruktör och det är bara en tidsfråga innan han börjar tävla.

Hur vet man om ens kod är ES6? Testa den i Internet Explorer. Fungerar det? Nej? Då är det ES6!

Procent och sånt

%

javascript

%

css

%

Node.JS

%

HTML

%

Motorcyklar

%

React

Pin It on Pinterest