Linda Westlund

Lysande projektledare med pannben

Linda gör sitt livs roll

Purplaren Linda föddes 1979, samma år som det första Happy Mealet såldes,en världsomvälvande produkt lanserades – Freestylen Sony Walkman och året då Coca Cola’s slogan löd Have a coke and smile

Linda gillar att leda, såväl människor som projekt. Hennes specialitet är länken mellan it och verksamhet, där trivs hon som bäst. Linda får saker att hända och är inte rädd för att dra igång nya saker – samt att få dem snyggt avslutade. 

Hon växte upp i ett litet samhälle utanför Borås, gick teaterlinjen på gymnasiet för att sedan läsa till dataekonom på högskolan i Jönköping. 

Man får passa på att göra något som är kul innan man börjar högskolan:-)

Men tyvärr var det svårt att komma till Hollywood så Linda passade istället på att ta en magister i informatik, men hade oturen att gå ut 2002 då IT-bubblan brast. Linda sökte en massa olika jobb och fick napp hos Extenda i supporten. Där lades grunden till hennes breda IT-kunskaper och arbete med kundbemötande. Jag har sedan dess bl.a. jobbat som kundansvarig, utvecklingschef, chef över backend-utvecklare samt projektledare. Flera roliga tjänster där jag har lärt mig  mycket. 

Vad gör du idag hos Purple Scout?
Just nu jobbar jag som projektledare, det passar mig bra då jag gillar när det händer något nytt och att man inte alltid vet vad som väntar. Och som konsult behöver jag inte fokusera på det där “runt omkring grejerna”. Utan jag går in och gör mitt jobb helhjärtat. Jag tar tag i saker som inte fungerar och får dem funka. 

På Purple Scout är vår vision ha kul på jobbet, hur ser du som ny på kulturen?
Man kan tycka att det är lite klyschigt med “kul på jobbet”, men det sitter verkligen i väggarna. Jag fick en härlig genuin känsla när jag började på Purple Scout. Bara att komma in och se kontoret, där hände det något! Kollegorna, alla är så öppna och man gör mycket för och tillsammans med kollegorna. 

Vad gör du när du kommer hem?
Jag har familj, så jag hämtar barn, lagar mat och just nu är det mycket fokus på träning och kost för mig. Och så vill jag gärna återuppta att gå i kör igen. Sedan hänger jag gärna ihop med tjejgänget, lagar middag och sitter i soffan och myser.

 

7 snabba med Linda;

Den egenskap du är mest stolt över? Driftighet
Något från din Bucket list? Lära mig spela gitarr
Vad är det mest oväntade på ditt CV? Brevbärare
Vad kan du inte få nog av? Mina barn
Vilken roll i teamet får dig att lysa? Ledarrollen
Drömprojekt eller drömkund? Uppdraget i sig att komma in och kunna göra skillnad
Adrenalin eller soffhäng? Intressant för att åh, inte så enkelt som jag hade trott från början. Det blir nog soffhäng

Lindas procentsnurror

%

Stark

%

Back-end kunskaper

%

Nyfikenhet och driv

%

Ledningsskillz

Pin It on Pinterest