Jörgen Buder

App app app…

Det här är Jörgen

Jag är född 1971 och bor i Svedala, strax utanför Malmö tillsammans med frun Anna och barnen Rebecka och Matteo.

Jag hjälper helst små och stora företag med alla typer av mobila lösningar. Jag har hjälpt små start-ups med appar för promotion och för att presentera sin produkt, till stora företag som TUI att implementera och driva en mobil strategi. Jag tycker det är viktigt att använda rätt teknik till rätt lösning och förespråkar t.ex. olika mobila teknologier beroende på varje kunds behov.

Min starka förståelse för business och verksamhetsmål gör mig till en starkt drivande person i vilket projekt som helst. Jag jobbar helst inom appvärlden som ni kan se på denna sidan. Jag förespråkar smarta lösningar och inte sällan hybrida lösningar för att ta till vara det bästa av olika tekniker.

– Jag är business minded, en problemlösare, passionerad, bra på att sälja mig själv och jag är genomgående lila

Jag har utvecklat mjukvara sedan jag var tolv år. Ja, inte professionellt så klart, men mycket tidigt i mitt liv hittade jag min passion för just digital utveckling. Jag designade min första miniräknare när jag gick i sexan med hjälp av en enda bok på biblioteket som jag lånade om och om igen, år ut och år in. Efter många år framför datorn blev jag snabbt duktig på att tyda legacy kod och skriva bra optimerad mjukvara, vilket var ett måste inom C64-scenen på den tiden. Idag älskar jag kod lika mycket som människor vilket gör att jag gärna berättar om mina bedrifter på seminarier, konferenser, meetups och interna presentationer. Jag har också kommit att älska utbildning, idag driver jag just mobil app utbildning som certifierad instruktör åt Appcelerator och deras Titanium Mobile platform.

Tidigt började jag intressera mig för Public Domain och snart också för Open Source, idag är det en naturlig del av det mesta som jag gör. Titanium t.ex. är helt Open Source-baserat och ger enorma fördelar i utvecklingen och i det community som följer. På samma sätt som Open Source när en open mind approach, så får jag också saker och ting att hända, det var en stor anledning att jag började på Purple Scout redan 2006. Mitt arbete övergick snabbt i att själv utveckla min roll till en mobil inriktning där jag idag driver olika typer av lösningar för att hitta just mer arbete inom det området. Jag tror att det också är en stark anledning till att jag stannat så länge, d.v.s. att i Purple Scout så lyssnar man, man ges chansen och man får friheten om man kan ta ansvaret att genomföra det. Sjukt bra helt enkelt och ett vinnande koncept för mig som anställd.

Jag är speciellt stolt över mitt senaste mobil app-projekt utvecklat åt TUI och deras organisation som är baserad på Titanium, men också den kommersiella plattformen som Appcelerator utvecklat. Appen åt Le Boat utvecklades med ett team på ca 15 personer, varav hälften var utvecklare. Min roll inkluderade att driva projektet från ett tech lead-perspektiv. Jag skapade krav, implementerade hållbar arkitektur och drev senare utvecklingen med de sex utvecklarna samt ytterligare 4 designers. Mycket arbete lades ner på UI/UX samt enterprise-kopplingar och appen är rik på content. Projektet omsatte runt fem miljoner kronor och är det största app-projekt jag genomfört.

För mig som person är det oerhört viktigt att inte stanna av i utvecklingen, med detta menar jag att ta till mig nya saker och lära mig nya system och verktyg. Min långa historia inom många arkitekturer och språk gör att jag rör mig med lätthet mellan t.ex. Suns gamla system, till realtids OS som QNX och vidare till de senaste iOS och Android. Jag började programmera assembler och har gått igenom Forth, Pascal, C/C++, Java, JavaScript, PHP, Perl och så vidare.

Det viktigaste för mig är att ha roligt på jobbet.

Är du intresserad av mobil apputveckling? Då är jag rätt man att tala med. Är du intresserad av mobila strategier på top management nivå, då är jag rätt man att tala med. Med andra ord vad du än behöver inom apputveckling så kan jag hjälpa er att förverkliga detta på både kort och lång sikt.

På senare tid har jag arbetat mycket med front end-ramverk som t.ex. NodeJS, MongoDB, Knockout.js, Angular,js och diverse hjälpbibliotek som Charts.js och standardbiblioteken.

– Jag har mycket svårt för att göra ett dåligt jobb och har man väl visat sitt förtroende för mig så får man väldigt mycket tillbaka.

Några av Jörgens skills

%

C/C++

%

Java

%

Assembler

%

Hang gliding

%

Mobile Strategy

%

Appcelerator Titanium Mobile

%

Mobile Platforms

%

Driver Development

%

Project Management

%

Training

Pin It on Pinterest