Jonathan Brynhagen

WoW-guru

Yo, yo…Yooonathan!

Jonathan Brynhagen är född 1990, det är samma år som det snöade så lite att Vasaloppet fick ställas in, Driving Miss Daisy vann en Oscar för bästa film, Greta Garbo gick ur tiden och Stefan Edberg vann Wimbledonmästerskapen i tennis.

Sedan slutet på sommaren 2017 har Jonathan varit anställd som systemutvecklare på Purple Scout. Han är uppväxt i Malmö, har bott i Trelleborg och pluggat i Helsingborg. Men är nu tillbaka i Malmö där han bor på Möllan tillsammans med sin holländska fru Inge och deras två katter Luke och Leia.

Det här är en pragmatiskt lagd purplare som inte stressar upp sig över saker i onödan och som tycker om att få människor omkring sig att känna sig uppskattade. Alla som känner Jonathan vet att han är en tvättäkta gamernörd. Han träffade till och med sin fru genom WoW.

– Jag älskar allt som har med sci-fi och fantasy att göra och jag är en riktig gamer, det är det jag gör mest på fritiden. Så har det alltid varit.

Jonathan har tidigare  jobbat med bland annat flygprestanda, när han tillsammans med ett team utvecklade ett program för beräkning av bränsleförbrukning och ruttplanering för flygplan. Han har även arbetat på ett program som designade engine out procedures, det vill säga olika säkerhetsrutiner för flygplan. Då satt han och utvecklade i bland annat Java, Guice, MySQL, Swing och ansvarade ensam för både frontend och backend.  

När han läste till Högskoleingenjör inom Datateknik vid Lunds universitet utvecklade Jonathan en modul till tidigare nämnda ruttplanerings-program som sitt examensarbete. Det handlade då om optimering av bränsleköp för flygplan. Lönar det sig att köpa billigare bränsle på flygplats A och bära med sig vikten av bränslet eller blir det billigare i längden att köpa dyrare bränsle på flygplats B?

Till oss på Purple Scout hittade Jonathan genom sin gamla skolkamrat purplaren Marcus Wendel som berättade mycket goa grejer om sin lila arbetsplats.

Om de är så att man behöver tips gällande Guice, Linux, Swing, Hibernate eller World of Warcraft – ja, då är Jonathan rätt purplare!

Ett riktigt nördigt och mysigt projekt som Jonathan sitter med på fritiden är ett program som laddar ner loggarna från WoW så att man kan jämföra sin prestanda från föregående veckor och spåra sina förbättringar.
– Jag använder Spring som ramverk och Hibernate mot databasen.

Trots att nästan all ledig tid går till WoW så hinner han ändå med att sitta och bygga på ett litet tower defence-spel med Rogue-inspirerade element. Det går ut på att man ska bygga en labyrint som monster ska ta sig igenom och sen gäller det att bygga upp torn varifrån man kan skjuta ner monsterna och hindra dem från att nå målet längst in i labyrinten.
– Här har jag byggt upp en ren och skär Java-spelmotor, det är kul.

 

Knock, knock.
Race condition.
Who’s there?

Jonathan i siffror och procent

%

Git

%

WoW

%

Java

%

SQL

%

Datorspel

%

Linux

Pin It on Pinterest