Jimmy Avadahl

Prestigelös, pålitlig och vår go to guy när det gäller SQL och C#

Purple Scouts go-to-guy när det gäller SQL och C#

Purplaren Jimmy Avadahl föddes då det blommiga 70-talet sniffade det neoniga 80-talet i nacken, närmare bestämt 1979. Det är samma år som text-TV lanserades, Ingemar Stenmark vann sin tionde raka världscupseger, Stig Bergling greps och Repmånad och Alien gick på bio.

Han är född och uppvuxen i Norrköping men flyttade till Borås när han utbildade sig till Systemarkitekt. Och i Borås blev han kvar. Där bor han nu i ett hus i Sörmarken tillsammans med sin fru och sina två barn.

Lagom till att den berömda it-bubblan sprack blev Jimmy färdig med sin utbildning. Oflyt. Men det stoppade givetvis inte framgångs-maskinen Jimmy som lyckades få jobb på Pulsen som operatör i stordatormiljö. Ett arbete som till en början innebar exakt noll mjukvaruutveckling, men trägen vinner och så småningom fick Jimmy möjligheten att gå över till att utveckla Pulsens ERP-system för retailbranschen.

 

Jimmy är trygg i sig själv och helt klart prestigelös. Det hade han stor nytta av på sitt senaste jobb som senior utvecklare på netonnet.com
– Jag vet vad jag kan och har inga problem med att erkänna när jag inte har koll.

En gång när han visade att han verkligen hade koll var när man på nelly.com skulle byta ut sin fakturalösningen och hela dess integration mot både affärssystem, kassafunktion och returhantering. Jimmy fick en månad på sig, en uppgift som skulle kunna få vilken programmerare som helst att blekna, men inte Jimmy. Han jobbade stenhårt och lyckades få det att fungera mer eller mindre friktionsfritt och on time.

Att pålitlig är ett annat ord som man kommer att tänka på när man ska beskriva Jimmy är alltså inte så konstigt. Han tar gärna på sig ansvar och det han har lovat att göra kommer definitivt att bli gjort.

Den här purplaren känner inget behov av att vara pajasen i gänget men han har samtidigt insett hur användbar humor är, den gör att det blir lättare samarbeta och många konflikter har både kunnat undvikas och avhjälpas tack vare lite avväpnande humor.
– Det är därför jag tycker att det är viktigt att ha kul på jobbet. Det ska vara ett öppet klimat där alla kommer in på kontoret med ett leende. Högt i taket i all ära men det viktigaste är att man vågar vara sig själv.

 

Datornörd by day och ölnörd by night. Att ge sig in och prova olika ölsorter tycker Jimmy är riktigt roligt. Ju mörkare och oljigare öl desto bättre.
– Russian imperial stout är favoriten, en stout med extra allt helt enkelt.

Jimmy kan inte få nog av spel, han är uppvuxen på Nintendo 8-bitars men är svårt beroende av alla sorters spel egentligen, alltifrån brädspel till tv-spel till att titta på sport, you name it. Han älskar både vinterstudion och i princip alla spel som har med bollar och puckar att göra. Och han håller särskilt Fallout-serien nära om hjärtat och har spelat otroligt mycket Heroes of Might & Magic, NHL och FIFA.

Lila it-konsult har Jimmy varit sedan mars 2019 och han är vår självklara go to guy när det gäller både SQL och C#.

 


Jimmy är även sugen på att vinna VM i värdelöst vetande och har därför koll på följande:
007 373 5963
När du vill komma direkt till Mike Tyson i Punch-Out!!

 

 

Jimmys siffersnurror

%

SQL

%

Microsoft

%

Analoga dataspel

%

C#

%

Frontend

%

Öl

Pin It on Pinterest