Janne Sundström - med kunden i fokus

Utvecklare med kunden i fokus

Hockeyproffs och Systemutvecklare

 

Jannes resa från Hockeyproffs till vass Systemutvecklare

Janne är en glad och positiv kraft på vårt Boråskontor. Han växte upp Borås och har spelat hockey i hela sitt liv, på seriös nivå i 25 år och som proffs i Engelska ligan mellan 2001-2002. Janne är dessutom utbildad undersköterska, som efter 12 år inom sjukvården började läsa till Systemarkitekt. Intresset fanns där och Janne såg nya möjligheter inom IT-branschen.

Kunden i fokus 

Janne har jobbat med systemutveckling sedan 2007, och alltid med kunden i fokus.

”Jag vill bidra och hjälpa kunden med uppdraget, det är viktigt för mig att leverera något som gör kunden nöjd. På Purple Scout har vi både medarbetaren och kunden i fokus. En nöjd medarbetare ger en nöjd kund och en nöjd kund kommer tillbaka!”

Purple Scout känns som ett företag som lyssnar på sina anställda. Vi träffas varje fredag på kontoret, då har vi tillfälle att ställa frågor och umgås. Kollegorna är viktiga för mig.

”Många företag säger att kunden är viktigast, men har du ingen nöjd personal så har du ingen nöjd kund”.

Vad jobbade du med innan Purple Scout?

Efter utbildningen till Systemarkitekt, med fokus på systemutveckling och projektledning jobbade jag med webbutveckling, mestadels inom back-end med .Net utveckling och SQL på Netoptions. Efter Netoption hamnade jag på DB Schenker Privpak där jag fortsatt jobbade med främst back-end och SQL, jag passade även på skaffa mig certifiering som Scrum Master genom en Scrum Masterutbildning i London.

Efter några år på Schenker Privpak provade jag mina vingar hos Pulsen Retail / e-commerce, som Front-end och Back-end utvecklare, jag jobbade även mest integration mellan kundernas system och eHarmoney. Som Team Leader hade jag ansvar för en utvecklingsgrupp på 8 personer. Därefter gick jag till Cadcraft, som utvecklar integrationer mot Autodesks produkter, med fokus på Inventor professional. Jag jobbade huvudsakligen med integration mellan kundernas system och med data. Jag hade även en del ansvar för iTools som är en add-in till Inventor Professional som Cadcraft. Sedan hittade jag och Purple Scout varandra, genom vår konsultchef Helena Bragée och där är jag nu.

Slutligen, vad händer en fredagskväll hemma hos Janne och Co?

Det grillas mycket, allt går att grilla! Gasol och kolgrill ska det vara. Man umgås med vänner och familj. Hockeyn finns kvar i livet, det är gubbahockey som gäller nu. Sedan håller jag på Hammarby medans svågrarna håller på Elfsborg, så det kan bli lite diskussioner under säsongen:-). 

 

Janne in numbers

%

Leader

%

Hockey

%

Back-end

%

Handy-man

Pin It on Pinterest