Hesho Ebrahimzade

Lila, kodande apputvecklare

En gamer med känsla för macarons

Hesho Ebrahimzade slog upp ögonen för första gången 1992, det är samma år som kalla kriget tog slut, Charles och Diana separerade och Eminem började rappa. På bio njöt folk av både Wayne’s World och Bodyguard och Microsoft lanserade Windows 3.1.

Den här purplaren är född i Åstorp i Skåne men flyttade tidigt till Biskopsgården i Göteborg där hon är uppvuxen. Nu bor hon i Frölunda tillsammans med sin man Rawa och deras lilla hund Dobby som är en blandras mellan Tibetansk Spaniel och Chihuahua och är söt så att man får hål i tänderna.

Hon är den som bakar till alla fester och kalas och skämmer bort sina arbetskamrater med fantastiskt vackra bakverk. Sen sitter hon och lyssnar på dig om du behöver prata. Som en drömkombination av Mat-Tina och Dr Phil.

 

Hesho är en fullfjädrad gamer, och hon har spelat ända sen hon han var bara fyra år gammal.
– Det var min storebror och Alfons Åberg som fick mig att fastna i spelandet men nu för tiden är det mer spel som Apex Legends, Destiny eller Call of Duty som går varma hemma på våra två Playstations.

Hennes intresse för gamingvärlden ledde senare till att hon läste Simulering- och Dataspelsteknikprogrammet på Örebro Universitet, det är en blandning mellan dataingenjör och spelprogrammering.

Hon är också en entreprenör. Hesho driver sitt eget handelsbolag som hon tillsammans med sin man startade sommaren 2017. Det säljer klockarmband och andra tillbehör och verktyg till klockor. Hon tar hand om marknadsföring, fotografering, bokföring och administration i bolaget.
– Det jag framför allt har lärt mig är att ha tålamod, mycket tålamod. Och att alltid sätta kunden först. En missnöjd kund kan förstöra hela ditt företags goda rykte.

En annan sak som definierar Hesho är hennes brinnande musikintresse. I högstadiet gjorde hon ett studio-producerat album.
– Genren skulle man väl kunna kalla för singer/songwriter, jag gjorde det mesta själv på skivan. Det gick bra och jag fick uppträda en del i Göteborg, bland annat på Göteborgs Operan och Konserthuset, det var till och med en radiostation i Ryssland som hörde av sig och ville spela en av mina singlar.

 

Sedan oktober 2018 har Hesho förgyllt tillvaron för oss på Purple Scout som lila apputvecklare.

Innan dess utvecklade hon appar inom både ekonomisektorn, skolsektorn och transportindustrin. En app som hon är särskilt stolt över är faktiskt den allra första hon utvecklade. Hon kom som nyutexaminerad utan erfarenhet från Android och blev ombedd att på bara ett par månader utveckla en Android-app då arbetsgivaren bara hade en iOS-app.

– Det var ett kommunikationsverktyg för utbildare och elever som byggde på forskning om hur man kan mäta värdeskapande. Appen skulle presenteras på en mässa i Stockholm och mycket ansvar hängde på mina axlar. Det blev många timmar övertid.

Men det fanns givetvis ingen anledning att oroa sig, det där drog Hesho i hamn. Appen skötte sig utmärkt på mässan vilket ledde till att dom fick vidareutveckla konceptet och senare kunde sälja olika paketlösningar.

 

I skrivande stund sitter Hesho och jobbar med produktutveckling av appar som hon tycker att marknaden behöver. Hon vill bland annat revolutionera apparna inom cafébranschen, hur man säljer hårprodukter, bostadsförmedling och därefter world domination.
– Jag skulle vilja bygga upp ett riktigt grymt appteam här på Purple som skapar appar som verkligen är av värde för allmänheten. Appar som gör skillnad.

Hesho är vår go-to-gal när det gäller android, apputveckling och videoredigering.

 

So this SEO copywriter walks into a bar, grill, pub, public house, Irish bar, bartender, drinks, beer, wine, liquor.

Hesho statz

%

Android

%

iOS

%

Scrum/Kanban

%

Adobe Creative Suite

%

Musik

%

Gaming

%

Choklad entusiast

%

Koriander

Pin It on Pinterest