Henrik Lernmark

 

Expert på larm och amerikansk fotboll

 

 

Vem Henrik är

 

 

Den pålitliga purplaren Henrik Lernmark är en av våra mest stabila mjukvaruutvecklare. Han är född -72 och bor tillsammans med sin fru Malin, deras två barn Ella och Markus och undulaterna Sky och Bingo i ett radhus i södra Malmö.

– Jag är fysiskt aktiv, jag älskar alla mina sju cyklar och sticker gärna ut och springer en runda. Och så är jag snäll, strukturerad, envis och uthållig. 

Och det där ihärdiga draget har han haft nytta av på jobbet. En av gångerna var det en bugg som gäckade teamet på Verisure i veckor. Ingen kunde klura ut vart felet satt. Den ena utvecklaren efter den andra fick erkänna sig besegrad efter att ha stångat pannan blodig. Men lila trägen vinner som det gamla djungelordspråket lyder. Henrik den outtröttlige rackaren listade tillslut ut att det var den sextiofjärde byten som ibland inte var satt. 

– Programvaruutveckling är hela tiden små segrar. Man stöter på patrull, så löser man det, så är det en liten seger och så går man vidare till nästa problem som ska lösas.

Henrik är ganska unik som konsult i och med att han har varit på samma uppdrag – på Verisure sen han började på Purple Scout 2008. Många av våra kunder vill visserligen inte släppa iväg våra konsulter i första taget (och vi förstår dom!), men det är ändå lite ovanligt att uppdragen löper på i så många år. Men så är han också något utöver det vanliga Henrik.

Just nu sitter Purple Scouts egna larmexpert och jobbar med en app i Google Web Toolkit (GWT) som används för systemkonfiguration på enskilda larminstallationer och kontrollerar deras inställningar flera olika appar parallellt. På Verisure har Henrik tidigare arbetat med det som ligger embedded och snurrar i själva larmpanelen och har sen mer och mer börjat arbeta med protokoll. Han verkar inte kunna få nog av jobbet, för han sitter också och småjoxar med REST-API till Binocular som är Purple Scouts förfinade Barnkollen-lösning men med focus på Internet of Things (IoT).  

Men han är allt lite av en äventyrare också den där Henrik. Eller vad sägs om hobbys som klättring och cykelstrapatser runt både Irland, Nya Zeeland och Alperna och inte minst hans track record av dagligt cykelpendlande mellan Lund och Malmö.

 

Vad Henrik kan

 

%

java

%

Scrum

%

GWT

%

git

%

Amerikansk fotboll

%

MSQL

Pin It on Pinterest