Henrik Lernmark

 

Expert på AWS Cloud och amerikansk fotboll

 

 

Vem Henrik är

 

 

Den pålitliga purplaren Henrik Lernmark är en av våra mest stabila AWS arkitekter och mjukvaruutvecklare. Han är bor tillsammans med sin fru Malin, deras två barn Ella och Markus  i ett radhus i södra Malmö. Henrik älskar alla sina sju cyklar och springer gärna en runda. Han är snäll, strukturerad, envis och uthållig.

Henrik har i dagarna certifierat sig som AWS Solutions Architect och är med i Purple Scouts AWS team, som just nu består av 4 konsulter med fler på ingång. Varför blev det just AWS för dig Henrik?

– Det är roligt och alltfler företag inser värdet med att ligga i molnet, genom en flytt till molnet kan du hela tiden optimera dina kostnader, prestanda och funktion. Det finns massor att grotta ner sig i och vi är bara i början av resan till molnet och utveckling av tjänsterna.

Var gör det mest ont hos bolag idag, och hur ser du på marknaden?

– Framförallt så är lagringen en öm punkt och såklart säkerheten, men även tid och tillgång till rätt kompetens kan ställa till det. Det finns olika grader utav hur bolag hanterar molnet, en del har egna datacenter, en del försöker lite grann där man kanske testar någon tjänst. Sedan finns det de som är Cloud Native (som har startat i molnet). Vi kan hjälpa till var du än är i resan, allt ifrån att planera, bygga, till att underhålla/optimera lösningen.

Utveckling är hela tiden små segrar. Man stöter på patrull, så löser man det, så är det en liten seger och så går man vidare till nästa problem som ska lösas.

 Visste du att Henrik..

  • Har programmerat sedan 1985, då på en FatMac
  • Har spelat 4 SM Finaler i Amerikansk Fotboll och vunnit 2
  • Har en egenbyggt robot hemma som heter Perry
 

Vad Henrik kan

 

%

AWS

%

java

%

Scrum

%

GWT

%

git

%

Amerikansk fotboll

Pin It on Pinterest