Helena Bragée

Purple doer med extra leopardmönster

– Det oväntade får mig att skratta, animal print får mig alltid på gott humör och varje måndag börjar mitt nya liv

Helena Bragee är född 1977, det är samma år som kronprinsessan Victoria föddes och hennes pappa Kungen deltog Vasaloppet. På bio höll folk på att ramla ur stolarna när de såg den allra första Star Wars-filmen.

Den här purplaren är uppvuxen i Östersund och bodde där tills hon var 21. Nu bor hon i en konstnärsvilla i Almenäs i Borås tillsammans med Patrik och barnen Oskar och Charlie – och katten Messi. Och ibland tittar hennes alter-ego Kerstin förbi på kaffe. Sedan slutet på 2018 har hon lyst upp vår tillvaro här på Purple Scout som konsultchef och ansvarig för kontoret i Borås.

Helena är driven, vill alltid framåt och du kan vara säker på att det ständigt finns nya projekt på gång.
– Jag vill att det händer grejer, har jag inget att göra så hittar jag något att göra. Helst vill jag känna mig lite utmanad hela tiden så att jag inte blir som en fet katt som bara sitter ner och är nöjd.

 

Ett tydligt exempel är alla renoveringsprojekt som ständigt pågår hemma i konstnärsvillan. En annan sak som definierar Helena är hennes lojalitet, har hon lovat att göra något, så blir det gjort. Till och med om det skulle råka vara något som hon inte behärskar (ännu), då lär hon sig nämligen det.
– Jag gillar att kunna bocka av saker på min att-göra-lista, om det är något du kan lita på så är det att jag kommer att leverera.

Ineffektiva möten däremot, huuaa mig då kryper det i den här purplaren.
– Ja, då blir jag otålig och frustrerad, kom igen – vi måste ha resultat!

Hennes grundinställning är att alltid tro gott om alla tills motsatsen är bevisad.
– Jag har nära till mina känslor och jag tycker om att omge mig med glada människor. 

 

Helena har studerat Systemvetenskapliga programmet med inriktning mot Informatik på Mittuniversitet. Efter det hamnade hon på Telia som affärsutvecklare vilket senare ledde till arbete på Jämtkraft som säljare med ansvar för både privatkundsmarknaden och företagsmarknaden.

Innan hon landade hos oss på Purple Scout har hon hunnit med att jobba som teamchef på Göteborg Energi och på Pulsen i Borås som både produktchef med ansvar för produkt- och partnerfrågor och sedan även sälj- och marknadschef.

 

På helger och semestrar – året om, hittar man Helena i familjens sjöbod ute på Orust. På helgerna har hon som sport att äta minst en måltid utomhus varje dag. Att tillaga pizza på pizzastenen ute är det senaste.
– Men vi lagar också pyttipanna, Biff Rydberg, kycklingwok, you name it. All mat blir godare utomhus.

Helena är Purple Scouts go-to-gal när det handlar om att leta upp omöjliga affärer, dom som inte fanns från början. Hon är bra på att se utanför ramarna, och fundera ut vilka nya samarbeten man kan få till.

 

Hantverkaren: ”Håll dig hemma, vi kommer någon gång mellan 08.00 och 15.00. Vad har du för portkod?”
Jag: ”Någonting mellan 0000 och 9999.”

Helena i siffror

%

Sälj

%

Matlagning

%

Problemlösning

%

Effektiva möten

%

Systemutveckling

%

Bilnummer

%

Att-göra-listor

%

Sitta still

Pin It on Pinterest