Helena Bendz

Purple affärskvinna

Lär känna vår lila lejoninna

Det finns dom som tror att fredag den trettonde är en otursdag, men det vet vi på Purple Scout att det definitivt inte är. För det är nämligen på just en sådan fredag som vår malmöchef Helena Catrin Bendz är född. Närmare bestämt fredagen den 13 mars, vilket år vägrar hon dock hårdnackat att avslöja.
– Det ska du ta och skita i.

Helena är uppvuxen i Vegby i Sjuhäradsbygden och flyttade i tonåren med sin familj till Halmstad. Numera bor hon i vackra Rosenvång i Malmö tillsammans med maken Henrik och barnen Alexander, Hanna, Lovisa, en docka som heter Alicia och exakt noll katter.

I slutet av 2015 skickade Purple Scout ut en film i sociala medier, där vår VD Johan efterlyste en lila lejoninna att chefa över vårt malmökontor. Det visade sig mycket snart att just Helena var som klippt och skuren för den rollen. Sedan i början av 2016 har hon med sitt varma, direkta och humoristiska sätt, gett Purple Scout en ny dimension och ytterligare en nyans av lila.

– Jag kände igen mig direkt i Johans film. Jag är en lila lejoninna. Jag går ut och dödar bytet, det vill säga – säljer och tar hem affären, sen går jag hem och tar hand om mina konsultungar. Jag ser det som min uppgift att ge order och sprida min kärlek.

Helena har tidigare haft olika säljroller på företag i teknikintensiva branscher. Hon har sålt allt ifrån antenner till basstationsutrustning till platta bildskärmar och telekom-infrastruktur på till exempel Relacom, Teracom, Moteco och Beijer Electronics. Och hon har jobbat mot bland annat telekomoperatörer, flygplatser och datortillverkare.

– Jag tycker att jag är prestigelös, det viktigaste för mig är att saker blir gjorda, jag arbetar för kollektivets bästa.

Helena är intelligent, omtänksam och mån om att alla konsulter ska må bra. Att hon är riktigt rolig och har förmågan att se saker från ett humoristiskt perspektiv är ett stort plus.

– Man kan skoja om det mesta, allt faktiskt. (Förutom Helenas ålder, reds. anm.) Livet blir roligare då och en av Purple Scouts visioner är ju att ha kul på jobbet.

Den här purplaren är utbildad civilekonom och innan dess gick hon fyraårig teknisk linje med el/tele-inriktning.

En av Helenas trademarks är att hon är grym på att planera, finfin på att fixa konferenser, är tydlig och rak och bra på att fatta beslut. Andra starka sidor hos Helena är personalvård, rekrytering, kundrelationer och om hon får säga det själv – att hon är snyggast på kontoret.

Vad heter lejonmammans, mamma?
Morr-morr.

Helena i siffror

%

Kallbad

%

Star Wars/Clash of Clans/Game of Thrones

%

Sälj

%

Yoga

%

Jordnära

%

Tech buzzwords

%

Tv-spel

%

Charm

%

EQ

Pin It on Pinterest