Gunnar Södergren

Gladkaxig Harry Potter-nörd

Vem är Gunnar?

Purplaren Gunnar föddes 1987 – det är samma år som Patrik Sjöberg satte världsrekord i höjdhopp både inomhus och utomhus, TV-serien om Teenage Mutant Ninja Turtles hade premiär i USA och The Legend of Zelda släpptes i Europa.

Just nu bor han i ett queer-feministiskt kollektiv på Möllevången, från början kommer Gunnar från Trelleborg, men det vill han knappt erkänna. Codemonkey och projektledare på Purple Scout har han varit sedan april 2017. Han identifierar sig som en tvättäkta nörd.

– Jag kan allt om Harry Potter och det mesta om Star Wars, säger han och dricker kaffe ur sin Ravenclaw-mugg.

Mycket av hans lediga tid ägnas åt rollspel och olika lajv, Gunnar kan spendera timmar med att sy lajvkläder. Han skriver även skönlitterärt, just nu håller han på att avsluta en urban fantasy/sci-fi-bok som går under arbetsnamnet Magiska Malmö. Intresset för att skriva har också lett till att Gunnar är en riktig fena på att dokumentera sin kod.

Gunnar är visserligen lite morgontrött men han är intelligent och förstår snabbt nya grejer.
– Siffror är min grej, jag är vetgirig och gladkaxig, och är nöjd med att ha hittat ett företag där jag får berätta att jag är bra på saker, jag har inte tid med falsk ödmjukhet.

Den här purplaren har en kandidat i Utveckling av Digitala Spel på Blekinge Tekniska Högskola, Gunnar har även läst datavetenskap, interaktionsdesign och filmkunskap. Innan han hittade hem till oss här på Purple så tog han vägen om HiQ och Hero Gaming. Han har även trollat i Java backend i ett prototyp-projekt inom ramarna smarta hem på Ericsson.

– På Ericsson får man i normala fall en månad på sig innan man måste vara produktiv, jag fick en vecka. Efter fyra dagar hade jag tagit över projektet och visat vart skåpet skulle stå.

Just nu sitter Gunnar med en forskningsportal för Skånes universitetssjukhus för diabetesforskare – LUD. I det projektet håller han på att ta över management-rollen utöver att han programmerar Java backend och har hand om support.

När han inte programmerar för jobbet, skriver böcker eller syr lajvkläder så sitter Gunnar såklart och programmerar hemma – bara för att det är roligt. Som när han tröttnade på att det tog sex minuter varje gång en skulle crafta ett uppdrag i MMORPG-spelet Star Wars: The Old Republic. Det finns färdiga botar men om en använder dom blir en banad på direkten eftersom att servern känner av tredje parts mjukvara.

– Så jag skaffade en Raspberry Pi, satte upp den så att den agerade som ett bluetooth-tangentbord och bluetoothmus, sen programmerade jag ett script så att min Raspberry Pi var sjätte minut utförde rätt tangentbordsklick och musklick för att sätta igång ett nytt uppdrag. Det fungerade sjukt bra.

 

Jag gillar skämt, framför allt de om protoner. De ger alltid en så positiv reaktion.

Gunnar-statz

%

Java

%

Agile

%

Ravenclaw

%

Python

%

Git

%

Slytherin

Pin It on Pinterest