Geir V. Hagen

Purple Donald Duck

Gå på tur, aldrig sur

– med Geir

Geir Vidar Hagen är född 1979, det är samma år som text-TV introducerades i svenska hem, Stockholm Marathon arrangerades för första gången, Moder Teresa fick Nobels fredspris och Håkan Lans fick patent på sin färggrafik till datorer.

Den här purplaren bor tillsammans med sin fru Sarah, barnen Siri och Emma och hunden Sookie på Bunkeflostrand i Malmö. Men han är born and raised i Gjøvik, Norge. Uppvuxen framför TV:n med Kanal 1, TV2, TV4 och osunda mängder NES. I Sverige hamnade han först när han var 20 år gammal och pluggade till Systemarkitekt på Högskolan i Borås.

Sedan hösten 2015 har Geir varit med oss på Purple Scout som senior utvecklare och kvalificerad skämtare.
– Av latter blir man positiv. Vi har nio månader vinter här, vi behöver verkligen muntra upp stämningen emellanåt.  

Men det är inte bara skoj och skratt med Geir, när det är dags att jobba då är det fullt fokus. Han gillar att ta tag i saker och att ha kontroll och ordning.
– Säger jag att jag ska göra något, så gör jag det. Och jag gör det riktigt bra, det är ju mitt verk som ska levereras. Det är en ständig avvägning mellan noggrannhet och att hinna färdigt i tid.

Vi brukar säga att Purple Scout är ett gladkaxigt företag och Geir är det uttrycket personifierat. Han har inga problem med att sticka ut ur mängden.
– En del kan ju ha problem med det där, folk är ju lite rädda för att göra bort sig, men det är inte jag. Om jag kan få folk att skratta så bjuder jag gärna på det.

Innan han kom till oss på Purple Scout så har han bland annat arbetat på Saab med att integrera ett norskt vapen på svenska Jas 39 Gripen. En annan rolig grej som Geir har gjort är att tillsammans med Egmont ha skapat utbildningsmaterial som både svenska, norska och danska versionen av Kalle Anka. Det var en programmeringsskolan med Kalle Anka-twist för barn. Han var projektledare för programmeringsskolan som sträckte sig över fyra nummer och mynnade ut i en workshop som Geir höll i tillsammans med två mentorkollegor från FooKids i Malmö.

Geir är vår go-to-guy när det gäller Clean Coding, C++, .NET och Java.
– Kan man ett språk så kan man lätt lära sig nya.

Hemma snickrar han på ett bartop RetroPie-baserat arkadspel med plexiglas, kontroller och högtalare. När Geir var hemma och var pappaledig med Siri såg han till att bli den lokala fiberhjälten genom att starta en fiberförening, så att de som inte hade bredband via fiber fick ett erbjudande om fiberinstallation.
– Två år senare blev fibern installerad, det är jag lite stolt över faktiskt.

 

↑ ↑ ↓ ↓ ← → ← → B A Start

(upp, upp, ner, ner, vänster, höger, vänster, höger. B, A, Start)

Geir statz och siffror

%

Nintendo 8 bit-fan

%

Norsk: 110%

%

CoderDojo

%

Microsoft

%

C++

%

C#

%

Apple

%

Java

%

Linux

%

Lära sig nya saker

%

SQL

%

Purple

Pin It on Pinterest