Erik Lillehagen

Purple smed

Praktikanten, projektledaren, framgångssagan

Purplaren Erik Lillehagen är född 1990, det är samma år som Sega lanserade Sega Mega Drive i Europa, Dansar med vargar tog hem priset för bästa film på Oscarsgalan, Lasse Stefanz låt “De sista ljuva åren” slog nytt rekord för flest antalet veckor på Svensktoppen och Microsoft släppte Windows 3.0.

Den här Hisingspôjken är född och uppvuxen i Tolered (vid Volvo Penta), men bor nu i Angered, närmare bestämt Gårdsten. Vi norpade honom direkt efter att han gått färdigt sin utbildning som Javautvecklare på Yrkeshögskolan i början av 2017. Eller ja, strax innan eftersom att han gjorde sin praktik här hos oss.

– Här på Purple är det en riktigt cool stämning, det händer alltid något skruvat på kontoret. Det ska vara roligt att gå till jobbet och det är det på Purple Scout, helgerna är helt enkelt för långa.

Erik började sin lila karriär som praktikant i ett spännande e-sport projekt.
– Med hjälp av Spring och AngularJS byggde vi upp en e-sportakademi. En sida där spelare kan få coachning, utvecklas och där det finns tillgång till webinarier och livestreaming.
En stjärna som Erik går inte att stoppa och han må ha börjat som praktikant i det här projektet men det slutade med att han var projektledare.   

Det senaste har Erik projektlett ett annat roligt arbete. Det är ett fem personer stort team som utvecklar en sökmotor i React. Projektet kommer att landa i en webbtjänst som jämför priser. Förutom projektledning så har Erik suttit mycket med frontend i det här projektet.
– Arbetet har kommit att handla mycket om att filtrera data och att få sökresultaten att se snygga och överskådliga ut.

Om det finns något som Erik definierar sig som, är det en riktig datanörd.
– Jag har alldeles för mycket fritid. Om det finns ett nysläppt spel så har jag förmodligen spelat det. Rollspel is da schizzle, som till exempel The Witcher eller Fallout.

Det är inte en motsägelse att vara både datanörd och att ha en förkärlek till att jobba med händerna. Det vet Erik som tidigare arbetat som svetsare och som fortfarande tycker att det är ganska mysigt med metallarbete.
– Jag har byggt lite egna möbler, bland annat en soffa, bardisk och en bokhylla. Drömmen skulle vara att ha en smedja, där skulle jag smida egna gångjärn och krokar.

När det kommer till problemlösning brukar Erik ta sig en kopp te, googla och sen luta sig tillbaka.
– Jag vill förstå varför saker inte fungerar innan jag tar bort grejer i koden. Jag vill ha en helhetsbild av problemet, helt enkelt.

Erik är för övrigt vår go to guy när det gäller såväl rörläggning, JavaScript, Java, Spring som React.

Förutom att nörda ner sig i spel när han är ledig så brukar Erik försöka hinna med några väl utvalda tv-serier.
– Men jag missade en halv säsong av min favoritserie, det var andra säsongen av Rick and Morty, så jag kodade ihop en tv-tracker som automatiskt ska pinga mig när när nya säsonger släpps.

Hur kommunicerade pirater innan internet fanns?pier to pier networking

Eriks procentsnurror

%

Java

%

Javascript

%

SQL

%

Linux

%

WordPress

%

Spring

%

AWS

%

Bågskytte

Pin It on Pinterest