Didrik Lind

Purple renässansman och boy scout

En utpräglad generalist med mycket spring i benen

Purplaren Didrik Lind drog sitt första andetag 1992. Det är samma år som Birgit Friggebo förgäves försökte få en hel sal att sjunga We Shall Overcome, tjugokronorssedeln infördes och tioöringen togs bort, Grace Hopper gick ur tiden och TV-spelet blev utsett till årets julklapp.

Han är född och uppvuxen i Skövde men bor numera i Alingsås i en bostadsrätt invid Mjörn tillsammans med sin tavla på Mjörn som han har fått av sin mormor. Meta! Just nu funderar han på att göra om halva lägenheten till ett skivstångsgym.

 

Det här är en energirik och påhittig purplare som gillar att testa nya idéer.
– Det är spännande att se vad som fungerar och vad som inte fungerar. Trial and error och att lära sig av sina misstag tror jag på.

När det gäller sin kod lever Didrik efter en boy scout rule som går ut på att alltid försöka lämna sin kod finare än han hittade den.
– Det är något väldigt fint, men det kan ju göra att man kan fastna ibland i grejer som man kanske inte borde fastna i.

Didrik beskriver sig själv som både introvert och extrovert.
– Jag tror att jag kan vara väldigt pratig och engagerad på ett sätt men när jag väl sitter och kodar då går jag in min bubbla och är lite mer introvert.
Hittar jag något som jag är intresserad av så går jag upp i det.

 

Adrenalin-junkie är ett annat ord som lätt associeras med Didrik. Han roar sig med alltifrån fallskärmshoppning till att tävla i att bygga snygga formationer i inomhus-vindtunnlar till kampsporten Brazillian jiu jitsu.
– Jag tycker det är kul med kroppskontroll. En tydlig likhet mellan programmering och kampsport är att det finns så mycket tekniker att grotta ner sig i. Det blir aldrig tråkigt och det finns alltid något nytt att lära sig vilket gör att man aldrig känner sig fullärd.

Didrik har pluggat två år matematik på Göteborgs Universitet och sen två år på Yrkeshögskolan där han läste Java-systemutveckling. Det var faktiskt så han hittade till oss på Purple Scout. Han praktiserade på PS i två månader under hösten 2016. Tillsammans med ett gäng klasskamrater utvecklade han ett konsultverktyg för Purple Scouts räkning. När han var färdig med Yrkeshögskolan gick han vidare till Capgemini där han programmerade Java och byggde på betalsystem ute hos kund.

Lila kodare på heltid på Purple Scout har han varit sen januari 2019. Just nu jobbar han med en webbapplikation som ersätter en mängd olika andra system. I det här projektet har Didrik jobbat en del med visualisering av statistik men sitter just nu mycket i frontend med React och Redux.
– Jag får arbeta nära användarna, det är kul. Det här är en app som verkligen sparar tid och gör arbetet lättare för användarna. Dom blir glada och tacksamma för varje nya funktion vi släpper som ersätter manuell hantering för dom. Det är givande.

När Didrik kommer hem kan han givetvis inte låta datorn stå oanvänd. Oftast använder han fritiden till att lära sig att behärska nya tekniker. I sitt senaste hemmaprojekt byggde han en tågtabell som fetchar realtidsdata. En praktiskt app att ha när man åker mycket tåg plus att det var ett roligt sätt att lära sig React och Redux på.

 

 

Why was the JS developer sad? Because he did not node how to express himself by typing scripts.

Didrik statz

%

Java

%

JS

%

Vim

%

Sitta helt stilla

%

Git

%

ReactJS

%

Linux

%

HTML/CSS

Pin It on Pinterest