Daniel Rosander

En lugn värmlänning med GIS i blodet

Möt Daniel

 

Daniel föddes 1989 i Värmland och är uppvuxen på en gård med sina föräldrar och två yngre systrar. Han flyttade till Sveriges andra största stad, Göteborg, 2010 där han bor med sin sambo och trivs som fisken i vattnet.

Daniel, kan du berätta om ditt nuvarande uppdrag? Jag jobbar idag som Business Intelligence developer hos en Telekomoperatör, i ett team som jobbar med automation, processer och beslutsstödsystem. Jag sitter inte och kodar till 100%, vi är ute i verksamheten tillsammans med kunden. Vi hjälper kunden att hitta nya datadrivna arbetssätt och lösningar, att jobba smartare leder till att man kan spara tid, kostnader och komma till nya insikter.

I teamet tar vi mycket hjälp från varandra, men även från kunden, vi har en bredd inom olika kunskapsområden som är väldigt värdefull. Vi jobbar med back-end, front-end och med affärsverksamhet, och det vi gör leder till bra saker direkt, vilket känns väldigt positivt. 

Din tekniska bakgrund, “stavas” den GIS?Ja, det stämmer. Min specialitet är GIS, Geografiska informationssystem. Jag har 10 års erfarenhet inom Telekombranschen, där jag har jobbat med fiberbyggnation; installation av kabel, men även med planering och projektering med hjälp av GIS. Från att ha varit i en operativ tjänst i produktion gick jag till en mer organisatorisk roll – hur jobbar vi smart med IT och processer, fångade upp mitt intresse! 

Framåt vill jag fördjupa mig ännu mer och bli ännu bättre på det jag gör, GEO-data är det jag började med och det tycker jag är väldigt kul. Visualisering av data är spännande.

Hur är det då att vara lila Daniel?Jag tycker att jag har kommit in i gänget väldigt bra, jag känner mig väldigt hemma på kontoret och bland alla purplare. Vi gillar att umgås även efter jobb! Jag hoppas att jag bidrar med lugn och rimlighet, jag är hyfsat kommunikativ och trivs bra med att ta lead när det behövs i teamet.

Och när Daniel inte visualiserar data, spelar han biljard! Daniel beskriver sig själv som en glad entusiast. Vad är det du gillar med biljard?

“Det är en form av problemlösning, med givna regler och förutsättningar, men det uppstår alltid nya upplägg, då får man använda sin kunskap och färdighet för att rensa av bordet. Teori och utförande i härlig mix”. 

Tack för pratstunden Daniel!

 

Daniel i siffror

%

GIS

%

Hetsig personlighet

%

Biljard

%

Outdoorsy

Pin It on Pinterest