Carl William Shearer

Tvättäkta UX-specialist

Brädspelande personkännare

 

Säg hej till CW, en UX:are med omnejd!

CW (Carl-William) Shearer föddes 1992, året då 20-lappen såg dagens ljus, Nirvanas “Smells like teen spirit” spelades på radion och Bill Clinton valdes till president. CW växte upp i en håla 3 mil utanför Borås, men bor numera i universitetsstaden Lund.

CW är Purple Scouts nyaste UX-designer, han levererar alltid kvalitet och gör det där lilla extra, han är hängiven och har en unik kompetens samtidigt som han är bra på att lyssna. Som UX-designer jobbar han strategiskt och analytiskt med att lösa problem. – Om en kund tappar konvertering, hur fångar vi upp det och vad beror det på? Då “forskar jag runt” med digitala verktyg, eller user research, för att se vilken vinkel vi kan angripa problemet från. Sedan följer en hel del mock-ups, design, utveckling och diverse tester, för att slutgligen implementera funktionerna som vi testat oss fram till.

CW har sedan sin utbildning till Interaktionsdesigner på Malmö Högskola jobbat med såväl webbutveckling, UI-design och UX-analys. Jag försöker utgå från hur slutprodukten ska vara och upplevas, jag vill att det ska bli en härlig upplevelse – samtidigt ska beställarens och användarens krav uppfyllas.

CW du har jobbat inom e-handel i 3 år, hur ser du på branschen? – Det finns så mycket kvar att göra och förbättra inom e-handel,  jag har en hel mapp av idéer som inte än sett dagens ljus. Det är en snabb och spännande sektor, men den är även statisk, kunden vill ha en välkänd och stabil upplevelse, så det handlar mycket om att jobba med optimering, kampanjer och att ha en stabil grund. 

Vad pysslar du med annars?
– Jag gillar att testa nya grejer, när det är ett game jam i stan försöker jag gå, sånt tycker jag är kul. Annars är det brädspel som händer hemmavid och så gillar jag vara utomhus.

Tack för pratet CW, det var kul att få höra lite om dig och ditt jobb!

CW in numbers

%

UX

%

UI-design

%

Brädspel

%

Outdoorsy

Pin It on Pinterest