Carl Fürstenberg

Purple superbrain

Anpassningsbar, lättsam, nyfiken 

Carl är född 1981 det är samma år som tv-serien Dallas tog Sverige med storm, Freestyle sjöng att dom ville ha dej, IBM släppte sin omtalade persondator IBM 5150 och arkadspelet Donkey Kong fick alla att slåss mot en bångstyrig gorilla.

Han är uppvuxen i Östersund men kände till slut att det var både för långt till civilisationen och för långdragna vintrar för hans smak så Carl bor numera i en lägenhet i Lund. Där har han pluggat på LTH och blivit både högskoleingenjör och civilingenjör i Datateknik. Efter det har han bland annat utvecklat NAS:ar på ett mindre företag i Malmö, men sedan februari 2015 har Carl varit utvecklare hos oss på Purple Scout.

 

För Purple Scouts räkning har Carl jobbat på till exempel Noda, med energieffektivisering för bostäder. Där hanterade han både migrering till AWS och uppbyggnad av ersättande system.
– Det är mycket som är positivt med att arbeta med AWS, bland annat skalbarheten, det är helt enkelt lättarbetat. Jag gillar att man kan ersätta monolitiska system med pusselbits-baserade system.

 

Han har lätt för att sätta sig in i nya saker och ser till att inte fastna i gamla tankebanor.
– I utveckling har man nytta av det när det kommer nya tekniker, att man inte är rädd för att lära sig nya saker 

Carl tycker inte bara om att lära sig nya saker, han ser det mer eller mindre som en nödvändighet.
– När det blir bara repetition så blir jag uttråkad, jag behöver ha nytt som fräschar upp hjärnan hela tiden, annars stänger den ner.

Men Carls hjärna den håller igång, den fungerar även som en mobil kodtestare, han har nämligen en förmåga att se saker i flera steg och från olika perspektiv. Vilket betyder att han kan föreställa sig hur en kod kommer att fungera och vilka eventuella buggar och problem som kommer att uppstå.

 

Den som har jobbat tillsammans med Carl vet att han är en lättsam person.
– Jag vill att alla ska kunna våga säga saker. Jag tycker om öppen kommunikation, det är en naturlig del av mig. 

Han tycker att det är viktigt att ha en öppen atmosfär omkring sig. Det gäller även när det kommer till tydlighet. Den här purplaren gillar inte att gå runt och anta saker.
– Har jag en fråga så brukar jag inte hålla på den. Jag vill förstå vad andra menar.

 

Carl är vår go-to-guy när det gäller AWS, JavaScript och Python.

Har du hört talas om en liten webbplats om heter Wikipedia? Som ett av många hemmaprojekt har Carl skapat och sedan underhållit scriptet för en gadget som används för administration och underhåll på Wikipedia som heter Twinkle. Ganska så smutt skulle man kunna säga.

“We Who are About to Dev Salutes You!”

Approximativ, arbiträr men kul procent om Carl 

%

Normal

%

Nördig

%

Tänkare

%

Egoist

%

Codemonkey

%

Övrigt

Pin It on Pinterest