Bartosz Kruba

Hungrig Java-punkare

En perfekt match 

Bartosz föddes 1995, samma år som internet slog igenom ordentligt, Amazon och Ebay startades och året då Bill Gates var världens rikaste person. Svenska Robyn släppte singeln som alla nynnade till “Do you really want me” och filmen Braveheart med Mel Gibson hade premiär. Tiden gick och när Bartosz var 14 år flyttade familjen till Sverige från Polen, och numera bor han i Arlöv strax utanför Malmö.

Ett par år efter gymnasiet bestämde sig Bartosz för att läsa till Java-utvecklare på Yrkeshögskolan. Han gjorde sin praktik hos Cybercom Group och jobbade som Full-stack utvecklare på en Start-up innan han blev anställd hos oss på Purple Scout.  

Hur blev du en purplare?
Jag hörde om Purple Scout genom en bekant och blev kontaktad av Helena Bendz, Purple Scouts Malmöchef. Hon presenterade mig för Skånetrafiken, genom sin samarbetspartner Decerno, som just då tyckte att jag var för junior. Men trägen vinner och mindre än ett år senare sitter nu Bartosz på just Skånetrafiken i ett spännande projekt.

En perfekt match i lila
Vi sitter och utvecklar en app för kunden, så det blir mycket Javautveckling och Azure samt Kubernetes. En perfekt match mellan mig och kunden, det var allt jag ville jobba med och det känns ju nice.

Purple Scout ger mig möjlighet att jobba med roliga uppdrag inom de tekniker jag tycker är intressanta

På Purple Scout är vår vision ha kul på jobbet, hur ser du som ny på kulturen?
Som ny är det lite synd att man inte har chansen att träffas fysiskt och prata med varandra, men det har ändå funkat väldigt bra med onboardingen då jag jobbar med två andra purplare som sitter i samma projekt.

Bartosz sitter i samma team som kollegorna Tim Mickelson, David Ahl Axelsson och Jonatan Brynhage.

Han är inte rädd för att prova nya saker och har sysslat en del med machine learning, som han tycker är intressant men ganska svårt, det kan ta en månad för att skriva 15 rader kod. 

Vad gör du när du kommer hem?
Just nu pysslar jag en del med spelutveckling, jag läser mycket Sci-Fi och så spelar jag bas i ett metall- och punk band.

Tack för snacket Bartosz!

 

Pin It on Pinterest