Aron Åstrand

Smålands artiga svar på Gunvald Larsson.

Who dat?

Purplaren Aron Åstrand drog sitt första andetag 1989, det vill säga samma år som Dalai Lama fick Nobels fredspris, första avsnittet av både Simpsons och Seinfeld sändes och Berlinmuren revs.

Aron bor i Värnhem i Malmö men är född och uppvuxen i Värnamo. Den här smålänningen delar lägenhet med sin sambo och Aron hade gärna bott med hunden Nelson (som är en begagnad Berner Sennen), men det får komma lite längre fram.

– Jag är en politiskt intresserad generalist och jag missar aldrig Aktuellt. Jag är nog gift med SVT faktiskt. En av mina största stunder i livet var när Rapport gjorde ett inslag om högskoleprovet och jag syntes stänga en dörr, jag var med i rutan i säkert ca 0.98 sekunder. Stort.

Han är kanske en av våra mest allsidiga purplare, Aron arbetar både som HR, scrummaster och chefsassistent (fixer). Och vi har haft den stora äran att ha honom på plats hos oss sedan april 2015. Den sociala kompetens är det då rakt inget fel på. Aron är vegetarian (han har visserligen jaktlicens) men han kommer förmodligen att äta kött om han blir bjuden, eftersom att han är så fruktansvärt artig. Det är fint.

Aron när också en teori om att han i sitt förra liv förmodligen var en border collie.
– Ja, jag har fullt upp när vi är ute och går i grupp, alla ska med. Du också. Och du.

I Lund har vår före detta postiljon skaffat sig en kandidat i sociologi. Han läste även ett år på lärarutbildningen men slutade när han kom till insikten att skulle vara tvungen att jobba med ungdomar.

Nu för tiden blir det mycket scrum. Aron är både certifierad och erfaren scrum master, han har varit med och lanserat en JavaEE-plattform för kalenderbokningar och protokollföring – en webbapplikation som fungerar som en facilitator.

Hans arbete handlar också en hel del om att administrera scrum boarden, det vill säga facilitera utvecklarnas arbete.
Han jobbar även en del med kundsupport, som projektledare och projektadministratör. Ibland tar han även på sig rollen som produktägare.

Aron har som sagt många strängar på sin lyra, han har även suttit och testat en säkerhetsapp hos en mycket nöjd kund i perioder. Och Aron drar sig inte för att sälja in ett uppdrag när han får den möjligheten. Vi skulle nästan våga påstå att ingen uppgift är varken för stor eller för liten för den här killen. En riktig klippa.

Om du är smart nog att söka jobb på Purple Scout så kan det mycket väl vara så att det är Aron du kommer att stöta på i det första skedet, han intervjuar och träffar nämligen många intressanta människor med lila potential. 

Och sist men inte minst, låt oss presentera Arons allra nördigaste skämt:

”Knock knock.
Who’s there?
Processes and tools.
Processes and tools who?
See, I told you he was Agile!”

Let’s talk

073-205 14 21

Aronizern i procent:

%

Java

%

HTML

%

Värnamo

%

Atlassian

%

scrum

%

Purple