Alex Bergqvist

Purple spelnörd

Glädjespridaren som kan lite om mycket

Alex drog sitt första andetag 1994, det är samma år som Nintendo utropade till “spelkassettens år”, Green Day släppte sitt ikoniska album Dookie och Pulp Fiction gjorde så att folk gick man ur huse till biograferna.

Han är född och uppvuxen i Partille men bor efter en sväng i Borås, återigen i Göteborg närmare bestämt i Kallebäck. Där har han det riktigt gött tillsammans med sin sambo Julia och deras katt Zelda.

 

På Högskolan i Borås pluggade Alex systemvetarutbildningen, efter det blev det två år på Pulsen i samma stad. Där jobbade han mestadels med backend-utveckling i ett e-handelsystem med mycket integrationer av bland annat CRM-system, betallösningar och webbleverantörer. 

Lila .NET-utvecklare på Purple Scout har han varit sedan september 2019.

 

Alex beskriver sig själv som nyfiken och gillar att kunna lite om mycket.
– Vissa saker blir man specialiserad på men jag tycker om att ha bred koll.

Och det gäller i såväl stort som smått, inte minst när det kommer till hans stora teknikintresse. Där finns det alltid mycket nytt att lära sig. Han håller gladeligen i olika teknikforum på jobbet och är gärna drivande i vilka nya tekniker som ska användas i ett projekt.

Alex har fått höra att han är karismatisk och det går inte att ta miste på att det här en purplare som sprider glädje omkring sig.
– Jag är nog ganska lätt att prata med och jag gillar högt i tak.

 

Men framförallt så gillar Alex spel. Hejsan, vad han gillar spel.
– Ja, det började väl med Midtown Madness på PC:n och sen eskalerade det till Grand Theft Auto på Playstation 2. Sen när Call of Duty släpptes till Xbox 360 var det ju kört, då var man fast på riktigt.

Efter det har han hunnit med många timmar med allt från World of Warcraft och Amnesia: The Dark Descent till Counter-Strike och Rainbow Six Siege. Sitta och spela när tid finns är bland det roligaste den här purplaren vet.

Så det är inte helt förvånande att ett av Alex hemmaprojekt har varit att bygga tillägg, custom maps till ett first person survival horror-spel. Ett annat hemmaprojekt är att fila på hur han ska få till det ultimata smarta hemmet.

 

Alex är vår go-to-guy när det gäller: Azure DevOps, .NET-utveckling och C#.

 

What’s the best naming prefix for a global variable?
//

 

Alex i procentsnurror

%

C#

%

Azure Devops

%

Back-End

%

Front-End

%

Högt i tak

%

Prestige

%

God öl

%

Trevligt sällskap

Pin It on Pinterest