Adrian Bastholm

Purple Chuck Norris

Komisk konsult

Adrian Bastholm är född 1975, det är samma år som det blev lag på att använda bilbälte i Sverige, Tage Danielssons animerade kortfilm Karl-Bertil Jonssons julafton sändes för första gången, Bill Gates och Paul Allen grundade Microsoft och alla lyssnade på Lasse Berghagens låt, Jennie, Jennie.

Den här seniora software developern med fokus på frontend har sedan januari 2017 varit en del av den lila familj som vi kallar för Purple Scout. Adrian har ytterligare en familj, den består av hans fru, deras två barn och ett gäng akvariefiskar. Dom bor tillsammans ute i Kävlinge i Skåne.

Adrian är den typen av programmerare som du vill ha som arbetskompis, han är både kamratlig och rolig.
– Det är viktigt att alla ska känna sig som en del av teamet, ingen ska känna sig utanför, alla ska vara med helt enkelt.
Och ibland undrar han själv om han inte valt fel yrke med tanke på hur kul han är.
– Jag borde kanske blivit komiker eller kolumnist eller nått. Jag kryddar alltid min vardag med skämt och roliga kommentarer.

När Adrian ser saker som behöver göras i ett projekt, sätter han sig inte och rullar tummarna.
– Nej, då driver jag på och ser till att någon annan gör det eller så gör jag det själv. Jag tycker om när saker blir gjorda. Och bra ska dom göras också, annars blir jag frustrerad.

Innan den här purplaren kom till oss hade han ett förflutet som både stalledräng, slaktare och IT-tekniker. Men efter att han läst Datavetenskapligt program på Blekinge Tekniska Högskola har han jobbat som bland annat backendutvecklare i Köpenhamn, IT-specialist i 4 år på IBM och senior konsult på Softhouse Consulting.

Efter ett antal år i branschen har Adrian hunnit med att skaffa sig många nöjda kunder. En av dom är försvarsmakten, dom var extremt nöjda med ett projekt som Adrian satt med där han integrerade deras ekonomisystem med olika externa parter. Ett annat exempel på en belåten kund är Vizrt Sweden, ett företag med ett mediebibliotek som används när man behandlar videos som ska ut i TV. Adrian förstår vikten av att vara konsultmässig.
– En stor del av min konsultroll handlar om att göra kunden nöjd. Ibland förstår kunden inte riktigt sina egna behov, då är det min uppgift att utbilda kunden så att den förstår vad den behöver. Jag vet ju kanske inte alltid bäst, men jag brukar ha en mycket kvalificerad gissning, baserad på community expertis.

På jobbet sitter han gärna och grejar med Angular, JavaScript, HTML, CSS och user interface design i allmänhet. Vad Adrian hittar på efter arbetstid är däremot höljt i dimma.
– Jag har ett hemmaprojekt som jag har arbetat med länge nu. Det är morgondagens nästa hit. Men det är hemligt. Allt jag kan säga är att jag gillar att hitta smarta lösningar på svåra problem.

When Chuck Norris throws exceptions, it’s across the room and through the plaster wall.

 

 

Adrian statz

%

Java

%

CSS

%

Motorcyklar

%

JavaScript

%

Angular

Pin It on Pinterest