Vi hjälper dig genom luft­grop­arna i molnet

Purple Scout är Select Consulting Partner med Amazon AWS och har sedan 2012 aktivt arbetat med AWS Cloud. Vi hjälper våra kunder att hitta rätt och få den bästa och mest effektiva lösningen för just dem. Vi utför och stöttar er i allt från komplett migrering till utveckling av små supereffektiva serverless-lösningar.

Vi är superflexibla och sjukt duktiga

På Purple Scout ger vi alltid det där Lila extra och är inte så vansinnigt fyrkantiga. Vi tar hand om er under hela resan till eller i molnet, vare sig det är en ren flytt av virtuella servers eller en komplett ombyggnad. Vi kan vara ett rent rådgivande bollplank eller utföra hela jobbet.

Cloud Migration

Att flytta ut hela eller delar av sin infrastruktur, sina servrar eller rena lösningar till molnet kräver massor av planering, kunskap och rätt folk. Våra certifierade konsulter och AWS-experter hjälper er hela vägen i mål.

Next Step Cloud Adoption

Bara för att man flyttat ut sina servrar och applikationer från huset till molnet så är man inte i hamn. En molnlösning har så mycket mer att erbjuda och kan optimera både kostnader, prestanda och funktion.

Cloud Advisory

Behöver ni en partner att luta er emot som rådgivare i era lösningar? En av våra starka sidor är våra erfarna certifierade experter som kan leda er genom beslut och kalkyler. Allt från TCO till framtida nyutveckling. 

Cloud Architects

Med våra AWS Certified Solutions Architects vid er sida kan ni vara helt säkra på att ni har rätt folk till att planera, bygga och underhålla era lösningar – stora som små. Vi andas, äter och dricker AWS!

Varför satsa på en molnlösning?

Optimera er miljö och era kostnader

Under flera år har allt fler företag flyttat hela eller delar av både sin IT-miljö men också sina applikationer och databaser och mycket annat till ”molnet”. En korrekt genomförd migrering till en cloudlösning, eller utveckling av helt nya applikationer i molnet är på flera sätt både kostnadseffektivt och underhållsmässigt överlägset en klassisk on-prem-lösning. Automatiska uppdateringar, ökad uptime, skalbarhet, serverlösa applikationer och väsentligt mindre systemadministration är bara några av fördelarna. Låt oss guida er från första steget mot en molnlösning och hjälpa er att flytta fram positionerna mot nästa nivå – Next Step Cloud Adoption.

Next Step Cloud Adoption

Resan slutar inte bara för att man flyttat ut i molnet

I många fall märker vi att företag inte riktigt vet hur de ska kunna utnyttja sin molnmiljö maximalt. Ofta stannar man upp efter att man migrerat och potentialen i den nya cloud­lösningen går till spillo. Våra certifierade arkitekter, rådgivare och utvecklare har lång erfarenhet av att se potential, utvecklings­möjligheter och innovativa lösningar för både gamla och nya produkter eller applikationer. Tillsammans kan vi hitta vad som är ert nästa steg till ännu bättre optimering och bättre utnyttjande av AWS tjänster i er miljö. Det är det här vi kallar Next Step Cloud Adoption – när ni verkligen fullt ut ”hittar hem” i molnets ganska underbara värld.

En Molnstrategi som inte bara är fluffig

Receptet på en lyckad moln­satsning

För att en molnsatsning, oavsett hur enkel eller komplex den är, ska ge ett riktigt bra resultat behöver den inte bara vara genomtänkt utan också väl genomförd men framför allt innehålla en plan och vision om vad som är nästa steg och hur man tar lösningen vidare för ännu bättre Return of Investment.

Genomgång

Planering

Genomförande

Vidareutveckling

Utveckling av server­less lösningar eller kanske data­analys? Jadå!

Det finns få saker vi brinner så mycket för som utveckling i AWS. Vi är ruskigt duktiga på serverless-lösningar både för business system och rena webapplikationer. Vi stannar inte där dock – vi har gjort IoT-lösningar, big data-analyser och Machine Learning bland mycket annat.

Serverless

Kan man köra hela applikationer utan en server? Ja, det kan man och vi tycker att man bör göra det så mycket som möjligt! Det är extremt kostnadseffektivt och driftsmässigt effektivare. Det här kan vi i sömnen!

Databaser och Dataanalys

Vare sig det handlar om att flytta ut enskilda databaser till molnet, skapa helt nya lösningar eller analysera stora – eller små – mängder av data så har vi erfarenheten och folket för att hantera det. Vi älskar data!

Cloud Security

Säkerhet är en oerhört viktig del i en framgångsrik molnsatning och inget man ska ta lätt på. Med vår gedigna erfarenhet kan vi hjälpa er att se över och säkra upp både nya och gamla uppsättningar. 

IoT - Internet of Things

IoT är det nya svarta, eller lila. Allting ska vara uppkopplat och det håller vi med om. Att samla in data eller kommunicera mellan enheter är vardag för oss. Låt oss sköta det medan ni gör det ni är bäst på.

Utvalda Case studies

Edge - en helt ny kundlojalitetstjänst med Plexian

Plexian är ett Malmöbaserat bolag som utvecklar en helt ny tjänst och lösning, en “Digital wallet” som har en apps mobila fördelar kombinerat med funktionerna på ett betalkort – och allt är byggt på Plexians plattform ”Edge”.

Enkelt och Serverless till Domino Print and Apply

Vi valde att bygga lösningen i AWS Serverless-miljö med Purple Scout och idag kan vi med vår nya plattform sprida kunskap till alla våra partners snabbt och smidigt, vilket bidrar till en ökad försäljning för oss.

Purple Scout ger ONE Nordic ny kraft med AWS

Varför har vi inte gjort detta tidigare? Den frågan ställde sig ONE Nordic Mätteknik när man flyttade affärskritisk data från serverhallen till molnet. Purple Scout hjälper företaget att migrera utan att skapa minsta krusning på ytan när det gäller driften. Ett uppdrag präglat av förtroende.

Purple Scout hjälper Noda att skapa en skalbar lösning

Traditionell ingenjörskonst möter modern IT-teknologi och avancerade algoritmer när NODA visar vägen för framtidens hållbara fjärrvärmelösningar. Men i takt med god tillväxt behöver tekniken skalas upp. Purple Scout rycker in för att hjälpa NODA flytta prestandan från golvet upp till molnen – en lösning där AWS sätter få ramar.

Det är mig ni ska prata med om ni vill diskutera vidare hur vi på Purple Scout kan hjälpa er bäst med er flytt eller vidareutveckling inom AWS. Fyll i  formuläret här på sidan eller maila mig direkt på aws@purplescout.se

Markus Hartsmar, AWS Sales and Partner Lead

Skicka oss ett litet meddel­ande

9 + 4 =

Pin It on Pinterest