UX:ande kodare – en konsult med bredd

av | nov 11, 2016

Nu satsar Purple Scout på ett område som andra företag tar allt för lättvindigt på. Vi kommer att ta in ett helt gäng programmerare med UX-kompetens, det vill säga människor som har koll på både användaren, utveckling och design.

Många UX:are kan berätta om sin frustration över att bli inslängd i ett projekt först på sluttampen med uppmaningen att ”sätta lite färg”. Men vi vänder upp och ned på det där. För visst känns det smartare att låta UX:aren vara med från början istället?

Den som har kompetens att både designa, utveckla och förstå UX-delen har koll på hela arbetsförloppet, det betyder att man kan prata både med användaren, produktägaren och utvecklarna.

Den perfekta kombinationen i vår värld är när någon har, formell erfarenhet från både programmering och UX. Och det fiffiga är att våraUX:ande kodare egentligen inte måste vara bäst på vare sig back-end eller front-end, det finns andra som kan få vara bäst. Våra programmerande UX:are har koll på ’the bigger picture’ istället.

Det viktigaste är alltså att vårt UX-vidunder förstår hela kedjan från användaren till utvecklaren. Att hen kan prata med programmerarna och säga ”nu måste vi göra så här för att kunna landa i det som kunden vill ha” och sedan kan ta snacket med kunden och förklara att ”det som du vill ha går att lösa tekniskt, men det kommer att kosta så här mycket och ta så här lång tid”, utan att tappa fokus från användaren.

Vi kommer att plocka in ett helt team av människor som är duktiga på programmering ochUX eftersom att våra kunder kommer att efterfråga det. Vi vill etablera oss inom det här området, skaffa oss ett renommé så att folk vet att det är till oss man ska vända sig när man behöver den här typen av spetskompetens.

På Purple Scout är vi av den fasta övertygelsen att det kommer att bli viktigare och viktigare att i hela utvecklingsarbetet förstå och ta hänsyn till vem användaren är.

Vi vill att det ska finnas minst en person med den här kodande UX-kompetensbasen i alla våra projekt – från början. Basta

Pin It on Pinterest