Mia Henriksson

Catwoman

 

Det här är Mia

Mia Henriksson är född in i det sprudlande 80-talets början, närmare bestämt 1981. Hon bor i östra centrum av Göteborg tillsammans med sin man Jonas.  Mia är både interaktionsdesigner och utvecklare på Purple Scout sedan 2012.

– Jag är en glad, kreativ, omtänksam och otålig multitalang. Och en liten gnutta lampfetischist (till Göteborgskontorets stora glädje).

Mias hemliga superkraft består i att hon är både intraktionsdesigner och utvecklare. Det gör att hon kan ta processen hela vägen. Från ax till limpa. Hennes grymma mockups blir verkligen användbara eftersom att hon vet vad som faktiskt är tekniskt genomförbart.

Och precis så fungerade det när Mia jobbade med ett av de stora in house-projekten i Göteborg. Utmaningen var att på ett begripligt sätt förklara ett riktigt krångligt regelsystem för användarna. Via en klurig planeringsprocess och snygga mockups trollade Mia med koden i Java EE och fick fram ett smart och användarvänligt sätt att grafiskt presentera ett snårigt regelsystem på. Mycket lila gjort – Purple Scout gillar’t!

Mia var även en del av teamet bakom succén Supersök för Skanova. Denna lilla finurliga uppfinning går ut på att lätt kunna hitta information från flera olika delar av ett jättelikt system. Helt enkelt ett sätt att få ut den fulla potentialen av systemet. Mias del av arbetet bestod framför allt i att bistå med hur Supersök skulle bli användarvänligt, överskådligt och tydligt. Om det blev det? Tssss… klart det blev, hon kallas inte Super-Mia för inte!

Tidigare har Mia tjoffat ihop en hel del iOS-appar eftersom hon tycker att det är så himla kul att komma i riktigt nära kontakt med användaren. Hon gillar att få klura ut vad det är för app hon vill göra, för att sedan få designa den och till sist få sätta tänderna i koden och utveckla den.

När bytte du dina linser sist? När vattnade du blommorna egentligen? Och hur ofta dricker du öl? Frågor som kan verka omöjliga att svara på men inte sedan Mia gav världen en tasktracker-app – OmniTracker,  en smart liten app som gör att Mia kan hålla reda på till exempel hur ofta hon klättrar, springer eller har med sig matlåda till jobbet. Sjukt fiffigt.

– Why do Java programmers wear glasses? They don’t C#.

Vad jag kan

%

iOS Development

%

Java

%

Interaktionsdesign

%

Grafisk Design

%

Scrum

%

Illustrator

%

Photoshop

%

HTML/CSS

%

JavaScript

%

Klättring

%

Alpinism

Pin It on Pinterest