Joel Johnsson

Testar gränserna

 

Det här är Joel

Joel Johnsson är född 1980 och bor i en trerummare i centrala Malmö. Han har varit Purple Scoutare från och till sedan 2012 som mjukvarutestare.

– Jag är positiv, social, självständig, fundersam, analytisk, glad och äventyrlig.

Har du hört talas om Zlatan-appen? Den heter egentligen Mikz app och är en samlingsapp för bloggare, idrottskändisar och tidningar, en mediaplattform-ish. Joel är en viktig del av det 50 man starka teamet som ligger bakom appen. Och det är faktiskt det största mobilapp-projektet i norden just nu. Inom kort ska appen ut på världsmarknaden, då kan ännu fler få njuta av Joels programvarutestade app.

När Joel förstärkte Mobenga-teamet skulle man faktiskt kunna säga att han gick in och dominerade. Joel är nämligen grym på både strukturerad testmetodik och dess dokumentation.

Tidigare hade Mobengas utvecklingsprocess av plattformarna till Ladbrokes spel helt saknat tester. Joel lämnade det uppdraget förvissad om att han lärt upp Mobenga hur en testprocess ska gå till, och sparat dem mycket pengar och tid på både på kort och lång sikt.

Den här killen har många strängar på sin lyra, på Yrkeshögskolan i Malmö utbildade han sig till mjukvarutestare men innan dess har han hunnit med att plugga till civilekonom, varit professionell pokerspelare i fyra år och vunnit SM i brädspelet Otello – bara en sådan grej!

Vissa skulle kanske kalla Joel för en hurtbulle, han löper nämligen halvmaror, läser på mycket om näringslära och gymmar så ofta han kan. Och han är inte rädd för att utmana sig själv, det är snarare tvärtom så att han söker utmaningar. Kanske är det därför Joel inte drar sig för att titta på Ullareds-profilerna Ola-Conny och Morgan på tv – helt utan tillgång till skämskudde.

– Jag skrattar lika mycket med dom som åt dom, säger Joel.

Joel-stats

%

struktur

%

Testning

%

dokumentering

%

Löpning