Elin Rylander

Open Source Cheesemaster

Det här är Elin

Elin Rylander är 81:a och bor i centrala Malmö tillsammans med sin dotter Emma och Emmas bror Hampus och hans mamma Manuela. Det kanske låter komplicerat men det är i själva verket inte krångligt alls, utan riktigt fiffigt faktiskt.

– Jag är positiv, passionerad, nyfiken, energifylld, kanske lite impulsiv och älskar att ha många projekt igång samtidigt!

Elin har varit Purple Scoutare sedan 2006 och stortrivs fortfarande. Hon är projektledare och Scrum master men har senaste tiden också provat på rollen som produktägare. Elin är grym i den rollen, hon är kundens bäste vän eftersom hon på riktigt gillar att sätta sig in i kundens situation och representera den och dennes krav.

Och hon tycker att projektmetodiken Scrum är ett väldigt bra sätt att, tillsammans med kunden, hitta fram till det som de verkligen behöver. Det tänket har kommit väl till pass under utvecklandet av portaler till fyra olika forskningsstudier inom diabetes som Elin jobbat med den sista tiden.

De fyra olika forskningsstudierna behövde skräddarsydda Clincial Trial Management System – och de portaler som Elins team har tagit fram har verkligen effektiviserat arbetet för forskningspersonalen. Nu kan de fokusera mer på forskningsdeltagarna istället för att behöva lägga tid på andra tidsödande administrativa uppgifter. Mer produktiv forskning, större fokus på forskningsdeltagarna och säkrare forskningsresultat. Yaaay! De här forskningsportalerna har fungerat så otroligt bra, att de nu utvärderas i två världsomspännande forskningsprojekt. Spännande!

Elin tycker att det är intressant med apputveckling. Hon facineras mest av de små, simpla apparna. De där apparna som erbjuder en enkel men smart lösning på ett krångligt vardagsproblem.

När Elin inte jobbar för Purple Scout säljer hon ost i sin nystartade ostbutik, som hon driver tillsammans med en matnördig jazzmusiker. Där kommer hennes projektledaregenskaper väl till pass!

Saker som Elin gillar (utan inbördes ordning): mat, resor och Open Source.

Jag började på Purple Scout för att Open Source är min passion! Egentligen tycker jag inte att det borde finnas något annat sätt att utveckla mjukvara på. Jag tror verkligen på Open Source som fenomen, ja, jag fick till och med titeln Open Source-evangelist i ett konstprojekt som jag deltog i för ett par år sedan.