#Världensbästaarbetsgivare

Att jobba på Purple Scout

På Purple Scout jobbar bara de bästa av de bästa – med extra ost på toppen. Det är nämligen en avgörande egenskap för att kunna kalla sig lila. Ett annat typiskt lila drag som du kan se genomgående hos oss som jobbar här, är att vi är glada …och lite kaxiga (eftersom vi vet hur bra vi är och inte är rädda för att sticka ut hakan). Men allra mest är vi glada, vi brukar hur som helst kalla det för gladkaxighet.

För att kunna prestera på topp på jobbet måste man trivas och ha det gött. Så vi varvar hårt kodande med en sund stund compiling-pingis, indexing-fussball eller migration-PS4. Och vi gillar att hänga med varandra så pass mycket att vi ganska ofta hittar på grejer även efter arbetstid. Då kan det mesta hända, hittills har vi ägnat oss åt allt från chillaxat After Work-häng i baren på något av kontoren till fallskärmshoppning, mordgåtor, champagneprovning, fäktningskurser, oktoberfester, besök på ölbryggerier, SPA, biljardutmaningar och flottbygge.

Vad gör oss lila? Jo, det är den vinnande kombinationen av en massa bra idéer som på riktigt fungerar. Sjukt bra arbetsvillkor, pingisturneringar, after works – både med och utan kodande, skyhögt friskvårdsbidrag, robocodetävlingar, inga mellanchefer, vi är lila in i själen, techtalks, balans i livet, gladkaxighet, kontorsbryggd öl och raka puckar – alltid.

Så, känner du dig tillräckligt lila? Då tycker vi att du ska kontakta oss på gemigettjobb@purplescout.se eller ring världens bästa Aron på 073-205 14 21 eller så skickar du omedelbums in ditt CV här nedanför och skriver något oemotståndligt bra om dig själv.

De här lila nyanserna söker vi just nu

Malmö

Java/JS-Jackpott

Är du en tvättäkta kod-barista? Ja, alltså har du riktigt sköna moves när det handlar om utveckling i Java eller JavaScript (eller varför inte båda)? Snackar du flytande Java eller JS och känns Spring, Hibernate eller Angular och React som gamla kompisar? Såklart! Då kan du vara en av de utvecklare som vi letar efter till ett projekt på vårt super-smutta kontor vid Stortorget i Malmö.

Vi är ganska säkra på att du är tekniskt nyfiken i en strut, rak, allmänt peppad, uppriktigt intresserad av att koda, öppen, vidsynt och att du får swag-o-metern att slå i taket. Och framförallt så ser du fördelarna med att jobba som konsult.

På Purple Scout har du nämligen alla möjligheter att få bygga upp en riktigt bred kompetens eftersom att du över tid kommer att få testa på lite olika utvecklingsuppdrag i Skåne-regionen.

Skicka in ditt CV

Frejdig frontend JS-utvecklare

Är du vår freestylande frontend JS-utvecklare? Då behöver du vara riktigt skillad när det gäller Rest API och ramverk för webbutvecklig (Angular.js och/eller React.js). Node.js är btw ditt självklara val när det gäller webserver.

Det har hänt att du blivit kallad för stekare, inte för att du vaskar champagne och slänger dig med coola engelska uttryck (men du är grym på att både snacka och skriva på engelska), utan för att du gärna vänder på steken och ser saker ur ett nytt perspektiv. Det är din superhjälteförmåga.

CSS och JavaScript kan du givetvis som din egen bakficka och det här med att sitta på två eller fler stolar samtidigt är inga problem för dig.

Detta uppdrag innebär arbete i Malmö-regionen.

Skicka in ditt CV

fullblodig full stack utvecklare

Är du en fullblodig full stack utvecklare? Då rabblar du Hadoop teknologier som t.ex. YARN, Spark, Storm och Samza i sömnen och pipeline/workflow teknologierna Oozie och Azkaban när du är vaken. När det gäller objektorienterad programmering och design (i Java/Scala) så kan du i princip trolla med knäna. Och du har inga problem med att skaka fram nästan vad som helst ur rockärmen när det gäller informationshämtning och lagring eller maskininlärning och du har stenkoll på hur man bygger skalbara, tillförlitliga, distribuerade Unix-baserade system. Den som vi sätter vårt Hadoop-hopp till måste också vara riktigt bra på att både lyssna på andra och förmedla sina egna ideér (och folk kommer att vilja lyssna på dina ideér eftersom att du är riktigt bra på att se helheten och att dra logiska slutsatser utifrån den.)

Vi lär göra vågen om du känner att du dessutom har koll på Kafka, NoSQL databaser, Python, GIS, GDF och awsomecakes toolkits som JTS, ArcGIS, QGIS och OpenJump.

Detta uppdrag innebär arbete i Malmö med upp till 45 minuters pendling.

Skicka in ditt CV

bawsig backend mjuk­varu­utvecklare

Om du är en backend mjukvaruutvecklare som inte backar för att ena dagen ha basker, nästa plommonstop och tredje dagen cowboyhatt, så kan detta jobbet med krav på att gilla att bära många olika hattar vara något för dig. Du måste veta hur en slipsten ska dras när det gäller objektorienterad programmering och design i Java/Scala. Du både snackar och skriver på engelska like a baws och som programmerare är problemlösning lite av din grej. Du sitter antagligen på en del erfarenhet av att bygga skalbara, tillförlitliga och distribuerade JVM och Linux-baserade system. Vi vill också att du ska vara dabbing på att designa och implementera API och Rest tjänster.

Vi vet att vi ber om mycket, men vi kommer att gå ner i brygga om du även har koll på Hadoop MapReduce, Spark, Kafka, NoSQL databaser, Python, GIS, GDF och awesome-diddly toolkits som JTS, ArcGIS, QGIS och OpenJump.

Detta uppdrag innebär arbete i Malmö med upp till 45 minuters pendling.

Skicka in ditt CV

Göteborg

jabbande JavaEE-program­merare

Älskar du passionerat Linux, JavaEE, Spring, PostgreSQL och Docker. Är du bekväm med mer än ett språk eller okej med att lära dig fler? Då har du har du nördchansen nummer ett precis framför näsan på dig!

Du kommer att jobba i ett långsiktigt och fram för allt – extraordinärt projekt på vårt kontor i Göteborg. Vi arbetar tillsammans med en kund som litar på oss och litar på att vi vet vad vi pysslar med. Det ger oss sjukt stort kreativt svängrum. Och i och med att vi arbetar agilt så det skvätter om det, kan den coola idéen som du kom på idag vara det du sitter och jobbar med i övermorgon.

Hos oss kan du som är en blandning mellan Oppfinnar-Jocke och Doctor Strange – fast med kod, göra ett riktigt stort avtryck i projektet och mjukvaran vi utvecklar. Eftersom vi redan är ett gäng seniora programmerare i projektet tycker vi att det är viktigare att du är sugen, nyfiken och ivrig att komma igång, än att du har massor med år av erfarenhet.

Skicka in ditt CV

Inter­galaktiskt inter­aktions­designande UX-UFO

Om det är du som är vår intergalaktiske interaktionsdesigner så har du järnkoll på hur man skapar de grymmaste wireframesen i Balsamiq eller OmniGraffle. Att jobba agilt känns självklart och eftersom du är allt annat än en fyrkantig person så är det inga problem att nya krav hela tiden tiden dimper ner till dig som UX-designer.
Kraven stoppar du bara in i din design-hjärna och ut ploppar helt fantastiska GUI. 

Vi gissar att du har hunnit jobba ett par år (eller så är du bara en naturbegåvning utöver det vanliga, vem behöver arbetslivserfarenhet då? Men mest troligt så är du en naturbegåvning som hunnit jobba ett par år.) 

Ditt jobb kommer inte bara vara att ta fram en lättanvänd produkt, utan du ska även agera FN genom att hitta den bästa lösningen för både produktägare, utvecklare och användare. FN har sin generalförsamling, vi har vår Scrum Master-federation. (Lite som Star Wars fast coolare).
Du är antingen en Scrum Master eller en Scrum Master padawan (har du ingen certifiering så ordnar vi en).

Du behöver såklart även ha koll på frontend – CSS, HTML, AngularJS, olika Sithmästare och React.
I den bästa av världar så kan du även koda backend/fullstack, men det är inget måste.

Detta uppdrag innebär arbete i Göteborg.
Och ja, just det… det vore himla fiffigt om du kunde börja igår. (Eller någon annan dag nästa vecka som passar bra för dig.)

Skicka in ditt CV

Scala­program­merar-ess sökes

Är du ruter, spader eller hjärter? Äh, vi bryr oss inte ett skvatt faktiskt, så länge du är ett ess inom funktionell programmering. Det vill säga att du har hunnit jobba ett par år med utveckling inom Scala och känner att där är det inte många som slår dig på fingrarna.

Om du är ett av trumfkorten vi letar efter så kommer du att jobba i ett av våra inhouse-projekt på vårt lila kontor i centrala Göteborg. Produktägaren är både stark, kompetent, snabb och rör sig på den internationella marknaden (lite som Fantomen med andra ord). Då gäller det att vara kvicktänkt och agil ända ut i fingerspetsarna.

Det är inget absolut måste men det hade varit coolt om du har ytterligare erfarenhet av backend-utveckling. Kanske har du till och med lite kläm på hur Akka, Docker, Spray, Java och Bash fungerar. Det skulle imponera på oss. Och har du inte riktigt kläm på just de språken eller mjukvarorna så är det antagligen för att du redan har börjat kolla på nästa generation av nya spännande tekniker.

Så vad säger du, är du vårt agila Scala-ess? Är du awesome på funktionell programmering? Kan du snacka djungelordspråk med Fantomen? Sök jobbet ace  – vi vill ha dej i vår lila rockärm!

Skicka in ditt CV

Ansök

Om du inte hittar en tjänst som passar dig, så kanske du ändå passar oss… Skicka in en spontanansökan och bli lila snabbare än en gasell springer över savannen.

CV

Icke-robotar skriver in rätt kod här: captcha